geng maen pasir saya ! TQ :)

Sunday, May 6, 2012

BookFair in PWTC and meet up Maria Elena *excited

Assalamualaikum readers :)
Cerita tentang Pesta Buku yang berlangsung di PWTC dari 28 April sampai 6 Mei iaitu melabuhkan tirainya harini. Malangnya hanya hari terakhir inilah aku berkesempatan singgah di Pesta yang gilang gemilang setelah seminggu berlangsung. Kesian kan? *muka kesian sikit ;)


Macam biasa barang yang aku borong adalah novel dan present sempena hari ibu untuk 'MEM' besar dirumah :)

As usual, bila dah sampai sana of cause singgah di gerai NOVEL which is Karya Seni, Karangkraft dan Kaki Novel dan satu gerai yang aku cari tapi tak jumpa-jumpa sampai putus asa iaitu gerai Fajar Parker. ayoooo! mana letaknya sih??
Selain itu, yang penting bagi aku bila sampai sana adalah beli Al-Quran elektronik untuk Mem Besar sampai satu PWTC aku mencari . *ok tipu sampai satu PWTC kan? level 1 and 2 sudah.
lagi satu bila dah sampai tempat-tempat cengginih kewajiban jangan dilupakan maka singgahlah surau yang di sini untuk bersujud padaNYA. *iklan jap

nak menjadikan cerita itu gempak dan real, masa tengah menunggu wafaa solat, sedang rancak menunggu tiba-tiba aku TERnampak *agak-agak dalam BM ada ayat cengginih tak? seorang 'girlpreng' yang cukup cun dan yang paling buat aku speechless, 'girlpreng' tersebut adalah kak Maria Elena. omaiii-omaiii-omaiii. yang paling 'eksited' kat sini adalah cik Dora. aku pula nak tunjuk jantan lah kat situ depan girlpreng aku ni yang aku tak se'eksited' Dora. Actually, punyalah 'eksited' sampai sanggup tunggu kak Maria habis solat. BOLD THAT ! "punyalah 'eksited' " wa cakap sama lu olang! dan akhirnya tegur dan apa lagi? create moment taking some picture lah dey !

ini diaaa. cekik dauttt _:


1 word can i describe to her "AWESOME"

" i thought that i'm the awesome one but i wrong i am OSEM "- puuuiihh!

bukan takat gambar aku sorang malah gambar girlpreng yang lain pun hado jangan risau :)


she's very friendly and beauty when i looked in front of my eyes. seriously!
*awat aku speaking omputeh lak ni?

kali ini aku serius! dia sangat peramah. Adore gileee dengan dia ni yob! Berbual sekejap dengan kak Maria sampai terlupa yang kami telah 'culik' dia daripada kawan-kawan dia. Maaf yea :)

ok back to topic about bookfair, ini adalah antara moment-moment yang terdapat disini . CEKIK DAUTT 


Masa ini kami berada di Gerai Kaki Novel dan orang yang kami bergambar bersama adalah penulis novel "YES BOSS" dan "BAJU PENGANTIN MAK ANDAM"

ok melompat ke gambar ini.


melompat lagi


melompat lagi


melompat lagi


melompat lagi


melompat lagi



Ini pula novelis tau! Kami jumpa di Pesta buku ini. Penulis/ artis ini ada menerbitkan buku yang 'bestseller' bertajuk "Cintaku Monyet Bawa Pergi"

dahsyat kan? 


novelis ini siap join kami merayap kat bookfair ini tau! Bangga yob! ;)

melompat lagi


melompat lagi

cik wafaa letih yea?

melompat lagi

cik fatimah lapar yeee?

ok. itu sahaja! tak banyak gambar pun sebenarnya. Bawa kamera je lebih tapi nak ambil gambar pun hampeh. itulah aku. setelah beberapa jam di sini, akhirnya kami ambil keputusan untuk pulang. Actually banyak lagi novel yang tak kesampaian nak beli. Aku hanya spend RM50 sahaja. Tapi Alhamdulillah, mereka banyak mengajar aku supaya jangan membazir dengan menyatakan :

"berapa banyak lagi yang kau nak beli?"
"beli dua-tiga novel cukuplah, buat apa nak banyak lagi?"


Ini sahaja yang aku beli semasa bookfair ini berlangsung pada hari terakhirnya :)

 1- AD+IZ by Eury Athena ( Kaki Novel )


melompat lagi

2- CIK BUNGA dan ENCIK SOMBONG by Airisz (Karya Seni)


melompat lagi

3. USAI AKU TERIMA NIKAHNYA by UMIE NADZIMAH ( Karya Seni )


akhir sekali Untuk Mama :) with love from your little daughter yang OSEM ;)

love,
Mnns


to be continued..

No comments:

Post a Comment

tinggalkan pesan anda disini :)