geng maen pasir saya ! TQ :)

Monday, January 2, 2012

akhirnya hilang sudah kegelisahan ini

Assalamualaikum. entry kali ni tak mo sedih-sedih lagi dah !
sebabbbbbb
  1. saya dah temui kembali JAM TANGAN kesayangan saya ni
  2. saya dah beli glasses baru
  3. sempurna sudah hajat ku
kes pertama : kehilangan jam tangan.

jam tangan yang saya sangka hilang itu, sudah ditemui. nak tahu kat mana?
dekat tempat kerja!!!
OH MAIII munah, means saya kena datang ke tempat kerja untuk ambil semula jam tangan tersebut. Actually, saya tak terfikir pula yang saya tertinggal jam kat sana, itu pun sebab mama suruh tanya boss. So, saya pun dengan rasa segan dan malunya saya msg boss,

" Assalamualaikum puan, maaf saya mengganggu. Puan, saya nak tanya kalau-kalau ada ternampak jam tangan sy besi jenama tissot kat sana, sebab saya rasa tertinggal dkat sana antara dekat bilik yang saya selalu solat ataupun dekat meja office. Kalau ada, tlg puan beri tahu saya secepat mungkin. terima kasih puan "

01-01-2012, 09:42:42pm
tak lama selepas itu,

" Nanti saya tengok, kalau ada saya bg tau. Skrg ni tengah tunggu lori sampai, kak Aida pindah"

01-01-2012, 09:44:52pm

wahh! ciput bebenor boss ni balas. aku dahlah tengah nervous tahap beruang ni !
dan tunggu punya tunggu, pagi esoknya baru boss mesej saya yang berbunyi :

" Jam Umi dah ada "

02-01-2012, 09: 02: 58am

walaupun pendek ciput mesejnya, ini pun telah membuatkan saya jatuh tergolek dari katil sebab terlalu happy.
Alhamdulillah Ya Allah ! DIA telah memaqbulkan doa saya.

" Saya jumpa ats tilam di bilik yang selalu umi solat. Kol 3.30 ptg saya takde kat rumah. Tapi kak Aida ada. Awk call dia bila sampai. Saya akan letak kat atas meja makan yea? "

02-02-2012, 11: 47: 20am

tak habis-habis saya ucap terima kasih kat boss, sampai dia sendiri tak balas msg saya.
dan lepas je habis tengok cerita TITANIC di Astro Ria, saya ajak ayah untuk temankan saya pergi ambil jam dan paling best ! beli glasses baru ! 
*****
sampai je rumah boss, saya kena menonggok lama depan rumah dia, sebab kak aida ada tetamu dekat rumah dia yang bersebelahan rumah boss dia. Bila dia keluar je, dia terus datang kat saya sambil terkocoh-kocoh, kesian diaaaaa.

Kak Aida : maaf-maaf, akak ada tetamu tadi. 
me : kak, saya datang nak ambil jam saya yang tertinggal.
Kak Aida : tau-tau. macam manalah awak boleh tertinggal. (sambil tergelak)
me : saya pun tak perasaan baru je semalam perasan. (ketawa tak ikhlas nampak gayanya)
Kak Aida : tulah, kalau hilang sia-sia je, mahal tu. Mama cakap, mahal tu jam ni, Tissot. (ketawa)
me : tu lah saya sayang sangat, kalau hilang, memang saya kena marah dengan abang, sebab dia yang bagi hadiah ni.
Kak Aida : lain kali jangan cuai-cuai, nasib baik kat rumah akak, kalau tercicir kat mana-mana, untung orang yang jumpa tu.
me : hehe, ok kak. terima kasih kak. hmm, ayah pun dah tunggu kat luar, sat lagi dia bising pula.
Kak Aida : oh ye ke? ok-ok, kirim salam dekat mak dan ayah. Good luck lepas ini kay?
me : (salam) ok, Insyaallah kak, terima kasih kak.(berlalu)
Alhamdulillah, terlepas satu kesulitan yang malam tadi membuatkan saya tak boleh tidur dengan nyenyak.


jam inilah saya gunakan dari saya tingkatan 5 sehingga sekarang tanpa perlu saya tukar baterinya.
Alhamdulillah. Mia masih menghargainya wahai abang ku !

kes kedua : glasses

balik je dari ambil jam, saya ajak ayah pi beli glasses baru yang telah hilang pada 16 Disember 2011 yakni semasa temuduga kerja sebagai kerani dia Art creative.
saya ajak ayah menuju ke THE MINES sebab saya tahu kat sana ada SALE besau-besau !
ayah pun menurut je pada kehendak anaknya ini. Kesian ayah. TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK ayah !
tapi kali ni glasses saya, saya tak perlukan bayaran dari ayah, sebab hal ini, saya hilangkan maka saya jugalah kena tanggung segalanya. 
dan disebabkan ke tidak sabar an ini, saya nak juga ambil glasses hari ini, sebab saya tak dapat hidup tanpa dia pada waktu malam, terutama apabila drive. Ia sangat merbahaya bagi saya, maka dengan itu, ayah suruh tunggu selama 1 jam untuk ambil spec mata ini. Terima kasih ayah sebab sudi menunggu dan belanja Mia makan.

dan maaflah kepada WAFAA, sebab spec mata ni, hampir sebiji dengan kau punya, dan jenamanya. bukan sebab nak tiru kau, tapi itu sahajalah yang menarik bagi aku, dan maaf sebab terlalu excited mesej kau pada time tu. Sesungguhnya, aku sayang kau, dan sebab itulah aku beli yang hampir sama dengan kau! heee



kes ketiga : hajat ku akhirnya sempurna

dan selepas je balik dari beli glasses ni, saya cepat-cepat pulang sebab mama dan kakak telah menunggu saya  di rumah, sebab saya ada janji yang belum di kotakan pada mereka.
dan pulang-pulang je, terus siap-siapkan anak buat yang nakal ni dan keluar semula untuk makan di H.R restaurant, sudah lama saya tidak kesana ! rindu rasanya. 
hanya inilah yang saya mampu treat mereka, dan saya janji akan treat yang lebih lagi.
INSYAALLAH.

her name is ALYA BALQIS but i call her as GENDUT ku

his name is DANISH and i call him as BULAT ku.

Alya Balqis yang makin hari makin lasak !

I WILL KILL YOU ! hahaha (gelak jahat!)

look ! what i do with her? she was uncomfortable but i forced her to snap again and again !

after she make us furious, she get her 'candu' and make my thighs as her pillow.

hai. hai. i'm little tired.

like mother like her little hero.

pipi dia membuatkan saya rakus untuk menciumnya ! haha








enough from me for today. i hope one day my smile become more bigger than this.
wish that you guys have a GIANT smile everyday, every second because when you smile, you will look more younger than everyone and your life more brighter than fluorescent light. haha

love,
Mnns

No comments:

Post a Comment

tinggalkan pesan anda disini :)