geng maen pasir saya ! TQ :)

Tuesday, September 27, 2011

kereta kancil warna merah :(

Assalamualaikum readers .

saya nak kasi cerita tentang masalah kewangan diri ini.
terlalu banyak barang mengejar wang yang sedikit. pergh! konsep deflasi tu ! haha

ok2. back to my own topic.
ini tentanggggggg
masalah kereta bertuah yang rosak akibat keganasan alam saya.
YA ALLAH. kenapa lah sekarang dia nak rosak.
sekarang ni dahlah banyak duit nak guna.
then esok pula banyak program dijalankan.

kadang-kadang kesian kat ayah.
eehhh. bukan kadang-kadang tapi SELALU !
untuk tahun ni, memang banyak duit nak guna.
kereta, jamuan majlis perwakilan pelajar pre-U, jamuan pengawas, graduasi dan blablabla

kadang-kadang terfikir nak buat part-time kat klinik gigi Lisa Alis tu balik.
tapi,
confirm akan mengganggu pelajaran.

macam mana nak buat eh?
fikir dan ihtiar lah wahai mia -_-

now.
badan pula tak sihat.
dah 2 hari dok demam sakan je.
dan dah 2 hari asyik makan-muntah-makan-muntah.
kadang-kadang bagus juga boleh kuruskan badan kan? haha
tapi sumpah! badan akan lemah -_-

wahai duit.
turunlah kau dari langit atau celah-celah bantal. turunlahhhhhh~~
(amboi ! macam memuja)

untuk minggu terakhir bulan kesayangan saya ni terlalu banyak masalah.
tak kira duit ke, kesihatan ke, percintaan ke, pelajaran ke macam-macam.
terlalu banyak masalah tapi saya tahu itu semua dugaan yang Allah beri pada kita untuk menjadi seorang yang kuat dan tabah.

tapi kadang-kadang kita sebagai manusia tidak lari dari 'mengeluh'
tapi bukan mengeluh kerana tidak kuat tapi mengeluh kerana letih.
yea ! letih yang tidak dapat di gambarkan dengan kata-kata.

tapi saya harap sangat jauhkan saya dari sifat mudah berputus asa.

dan saya harap segala usaha dan rintangan yang dilalui akan hilang dan bertukar menjadi sebuah kenangan yang abadi. Insyaallah.
Allah pasti ada :)

then trial baru-baru ni.
Alhamdulillah. sekarang ni baru dapat 2 paper.
geografi dan ekonomi.
dua-dua Principle dan meningkat.
syukur sangat-sangat.

 tapi kita tak harus leka dan selesa dengan kedudukan ni.
sebab tanpa usaha, kejayaan tidak akan datang dengan sendiri kan ?

dengarlah nasihat ustazah NOR UMIRA NAZIRA ni :) Insyaallah :)

p/s : kepada yang sesiapa yang ingin menyumbang, boleh sumbangkan derma anda ke no akaun BSN saya. hahaha 


love
MNNS

Friday, September 23, 2011

Impossible !



I remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did. i did

and you were strong and i was not
my illusion my mistake
i was careless, i forgot
i did. i did

and now when all is done
there is nothing to say
you have gone
and so effortlessly
you have won
you can go ahead tell them

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now

tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hope would be
IMPOSSIBLE,impossible
impossible, impossible.

Falling out of love is hard
falling for betrayal is worst
broken trust and broken hearts
i know. i know
thinking all you need is there
building faith on love is worst
empty promises will wear
i know. iknow

ang now when all is done
there is nothing to say
and if you're done
with embarrassing me
and your own you can
go ahead tell them


tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
IMPOSSIBLE,impossible
impossible, impossible



I remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did. i did.




p/s : i would like say thanks to 'person' who hurting me.
I was really sorry to know you .
remember.
what you give, you will get back.
love,
mnns

Saturday, September 17, 2011

you are under arrest bcause wish my birthday :D

Assalamualaikum :)
telah lama kita tidak sembang kencangkan?

ok lah..
kali ni saya tak mahu ayat jiwang sangat cuma kali ni,
saya nak mengucapkan TERIMA KASIH yang tidak terhingga kepada semua yang mengundi .. oppss! mengucapkan selamat hari lahir kepada saya :)

Alhamdulillah..
saya masih dapat hidup untuk 19 tahun nih..
so wish untuk tahun ni...
ehem..ehem.. adalah~~

ok-ok..
ni adalah senarai orang yang sudi menconteng wall dan membazirkan kredit mereka untuk wish birthday saya :)
 terima kasih sekali lagi :)

VIA FACEBOOK

VIA PHONE
  • ATik_Zakaria (12.01am)
  • Khatijah (12.04am)
  • Zul Azri (12.42am)
  • Ismat (01.25 am) 
  • Fatimah Sinwan ( 07.32am)
  • Wafaa Mahfodz (08.34am)
  • Kak Roza (10.48am)
  • Syazalina (11.03am)
  • Khaleeda (11.49am)
  • Adik Maryam (11.57am)

maaflah kalau ada sesiapa yang tertinggal. 
ape ape pun,
saya nak ucapkan ribuan terima kasih atas ucapan dan doa kalian :)


dan..
doakan saya untuk STPM ni. :)


terima kasih daun keladi,
ada masa kita sembang kencang lagi ;)
MNNS