geng maen pasir saya ! TQ :)

Saturday, July 2, 2011

ayuh dong kita berlari 1 Malaysia !

assalamualaikum.
sebelum tu.. "entry ni nak translate bahasa indonesia ke bahasa Malaysia?"
hahah.. eyh!
MALAYSIA lah even title kedengaran macam bahasa Indonesia kan..


ok..lupakan pasal itu..
apa cite pasal LARIAN 1 MALAYSIA kita?
best? enjoy? penat?

bagi saya.. enjoy gak lah.. sebab dah lama gila tak berlari..
so this is the way untuk lari !! lari dari segala kekusutan.
selain itu juga buat badan kita lebih sehat bukan?

so..mari lariiiiiiiiii~~~
"ye lah kau ni mia, masa cikgu umumkan ada larian ini, bukan main kau punya keluhan dan alasan tak mahu datang"

eerrrr... itu acah-acah jea -_-

mari kita tengok siapa yang excited sangat lari tu..

cekik daut !!!!

Nelly a/p Nasir

Nessa a/p Tazal


masa ni berkumpul di hadapan sekolah b4 dilepaskan..
hamboooiiihh ! dah mcm kambing bunyinya..






see?
nampak macam berjalankan?
ni awal jea..baru nak warm up..
nak dekat akhir-akhir baru lari terkedek-kedek.

oh yea lupa..
kami nye trek larian 1 MALAYSIA hanya 1.5 km sahaja !
kira macam tawaf 1 taman perumahan gak lah..
but still enjoy tau.. sbb cikgu join skali :)

saya dan iffah sampai awal skit dari mereka..
*ceh..nak gtau lah nih?
nak tau sbb apa kami sampai awal?

sebab..

  1. ada sorang cikgu ni, namanya CIKGU ZUL. masa kami berjalan, cikgu tu kata " siapa yang berjalan, nanti saya sentuh dia"..apa lagi?  ramai lah pelajar perempuan lari sakan mcm nampak MONSTER !
  2.  Nak lawan dengan teacher Azlina ( tcher MUET) dan PN. Rohaida (cikgu Pengajian Perniagaan a.k.a form teacher), mula-mula suka-suka jea.. tup-tup dah jauh dari yang lain.. apa lagi.. teruskan je lah...



ni semua dah lepas berlari..
ini sudah menjadi 1 kesalahan yang amat besar nih!!
orang lepas berlari sejukkan badan dlu..
tup-tup terus jea duduk -_-
nasib baik lah tak pengsan.. kalau tidak..
tak pasal-pasal nama famous kat sekolah nih .. hahaha. OK STOP!






ni budak lambat sampai nih..
paling terkedek-kedek macam arnab .





OK. dalam pukul 9am semua dikehendaki bersurai..
kami tak boleh balik lagi disebabkan kami ada tuntutan kerja !!
actually bukan apa pon.. teacher AZLINA nak double check presentation for proposal yang akan di bentangkan pada 5 JULAI 2011 ini ..




takodnyerrrrrrrrrr..
individual presentation..
doakan kami smua kay :)
thanks..thanks..thanks :)

habis je buat slide show presentation, kami semua balik
jap ! sebelum tu cari makanan dulu..
sebab dari semalam saya tak makan nasi.

kami lepak makan dekat METRO, kajang.
ayuh-ayuh-ayuh..
makan yuk !


ini break-lunch saya untuk harini :)
( tak lari dari membeli choco-blog )

 wafa's break-lunch :)

 nasi kerabu :)
fatimah's break-lunch :)

lepas beberapa minit melahap ...
jengjengjeng...


licin bukan??
ini lah namanya melahap :)
kalau dengar sendawa kuat tu, jangan terkejut sambil terkentut lah..
normal bukan? 
ngeeee !

mak aihhh ! tak puas makan lagi nih..
(nafsu yang serakah)
kami order CUCUR udang yang kami rindui :)



 see? betapa manjanya si budak comel kita nih..
kesian dia asyik kena buli jea dengan kami :)
sebab dia sangatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt comel !!
peluk sedap nih ! :)

tapi sayangnya..
cucur udang kali ini agak agak lah kureeeeeennnng !

kuahnya yang masin
agaknya makcik ni nak kahwin koddd..
yela..buat masin-masin..
silap hari bulan ada antara kami yang dapat penyakit darah tinggi.
jangan bermalam dekat hotel sudah..oppsss! hospital...

oklah.
just this entry for today.
nanti-nanti kalau ada cerita yang menarik, saya pasti akan cerita di SINI  :)


p/s : sakit perut lah pulak nih.. atttoooooiii !

wasalam
love,
MNNS

No comments:

Post a Comment

tinggalkan pesan anda disini :)