geng maen pasir saya ! TQ :)

Saturday, July 9, 2011

HARI INI hari SABTU :)

Assalamualaikum :)
hello hai semua :)

tahu tak hari ni sekolah saya ada Annual Sports ?
tak tahu kan?
kan? kan? kan?

dan actually saya pun tak mahu terlibat ..
tak active?
dah lemau lah..
energy sudah hilang. even cikgu bekalkan air revive 1 kotak..

masa lower form ada lah try macam-macam..
lompat itu, lompat ini..baling itu, baling ini, lontar itu,lontar ini..
lari sana..lari sini..
oppss! tapi LARI RUMAH tak pernah ok :)

tapi..
itu cuma masa saya form 1 till form 3
form 4 and form 5 dah mula main-main masa latihan..
sebab ada wafaa dan Khaleeda yang suka sangat buat saya tak serius..
( salahkan korang pula yea? )

tapi masa tu masih bersemangat waja untuk latihan sukan, even tak masuk final sekalipun sebab saya sayangkan SMK Jalan Bukit.
(eyh! i serious okkkkk)

tapi.. bila masuk je sini..
hmm.. semua nya serba tak lengkap, sebab semua nya bertukar, kawan, cikgu, suasana..
kalau dulu..
saya,wafaa,khal,rina,najihah satu pasukan rumah UNGU.
highlight that one UNGU.
rasa mcam pelik sikit, tapi itu lah special nya sekolah ini. :)

oklah..banyak benor membebel kan?
dan macam cik bedah sebelah umah korang je kan?

ok ! stop ! tutup sekajap kenangan manis tu :)

*****
masa kat sekolah tadi, saya dan lain-lain tak join terus pergi padang tengok orang buat perbarisan bagaiiii..
macam tak menarik perhatian saya langsung -_-
*tapi tadi actually kau nak pergi juga kan tadi?

hahaa..memang nak pun tapi nak buat camne, malas nak jejakkan kaki ke sana setelah dapat lepak kat bilik Peperiksaan..
mak aiihh.. bontot mcam di gam dengan gam gajah, malas benor nak bangun..
siapa suruh cikgu minta tolong kami packing makanan untuk budak-budak rumah HIJAU.
tengoookkk.. saya dan fatimah dah belot :(

"Kami berdua Rumah MERAH.."

tapi dalam pukul 10am ++ kami menuju juga ke padang untuk melihat acara balapan yang di jalankan.
yea..honestly. tak berapa nak menarik sangat..

then tak ada tempat nak berteduh..

dalam pukul 11am+ kami pun bergerak pulang sebelum majlis tammat..
*macam ni kan form 6? tak ada komitmen langsung -_-

kami
pun bergerak menuju ke METRO POINT kajang 
ouh yea..sebelum tu saya drive kereta MYvi ayie :)
suka sangatttttt.. tapi AUTO -_-
agak kekok bila drive kereta auto nih ..
sebab dah terbiasa pula bawa MANUAL.

kami menuju ke M.P untuk adakan sukan sendiri.



* abang hanif kita lah tuewwwww

* abang ayie sedang memilih BOLA bowling yang ada ummph !




* akak wafaa kita nih tak mahu main bowling.

*sesi abang ayie melempanrkan bola bowling yang 'umpphh' tu. STRIKE lah tuwwwwww

*like father like daughter (tak gitu cik biiii)


* abang Nazrain ni memang diam Ubi, Ubi berisi. geram nye!

* hopefully, korang bahagia :) tak mo gaduh-gaduh lagi kay :)


*lama sungguh saya tak main bowling nih.. memang dah lemau -_-


* saya takdelah sehebat anda semua.

lepas je kecoh tempat bowling tu gara-gara kehadiran kami yang konon nya di alu-alukan..
kami pun bergerak menuju ke tempat KARAOKE.

yela.. konon nya nak me'release' tension.
tapi pening kepala dengan AUDIO dia yang agak hampeh -_-









*wow ! yen layan lagu jiwang seyh!
* suara ayie dan YEN sangat sedap seyh !

ok lah..
itu sahaja untuk hari ini :)
agak membosankan juga lah kan?

anyway.. thankz for those yg sudi gile baca entry-entry i :)
i will stop a while for making an entry.
but if i have more time to spend in front of lappy wthout doing nothing, Insyaallah :) i will share anything here :)

thnkz a lot to ZUL AZRI, HANIF and YEN
bcoz repair my tyre kereta yang pancit terkena paku tu.
thankz a lot to YEN coz treat us :)
and also WAFAA, FATIMAH, IFFAH because make my life more brighter :)
hopefully we've got flying colours in our TRIAL n actual STPM :)
and i know we can do it ! coz pointer kita pun makin meningkat.
ALHAMDULILLAH :)
teruskan usaha untuk bersama-sama dalam 1 UNIVERSITY :)

LOVE and HUG
MNNS

Friday, July 8, 2011

WANITA sangat untung :D





Assalamualaikum :)
im just to share something to all LADIES/WOMEN/MUSLIMAH and others..


*******

Ketika Tuhan menciptakan wanita, malaikat datang dan bertanya,"Mengapa begitu lama engkau menciptakan wanita, Tuhan?"

Tuhan menjawab,"Sudahkah engkau melihat setiap detail yang telah aku ciptakan untuk wanita?" Lihatlah dua tangannya mampu menjaga banyak anak pada saat bersamaan, punya pelukan yang dapat menyembuhkan sakit hati dan kerisauan, dan semua itu hanya dengan dua tangan".

Malaikat menjawab dan takjub,"Hanya dengan dua tangan? tidak mungkin!

Tuhan menjawab,"Tidakkah kau tahu, dia juga mampu menyembuhkan dirinya sendiri dan boleh bekerja 18 jam sehari".

Malaikat mendekati dan mengamati wanita tersebut dan bertanya,"Tuhan, kenapa wanita terlihat begitu lelah dan rapuh seolah-olah terlalu banyak beban baginya?"

Tuhan menjawab,"Itu tidak seperti apa yang kau bayangkan, itu adalah air mata."

"Untuk apa?", tanya malaikat.

Tuhan melanjutkan,"Air mata adalah salah satu cara dia menunjukkan kegembiraan,kerisauan,cinta,kesepian, penderitaan,dan kebanggaan,serta wanita ini mempunyai kekuatan mempesona lelaki,ini hanya beberapa kemampuan yang dimiliki oleh wanita.

Dia dapat mengatasi beban lebih baik dari lelaki,dia mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri,dia mampu tersenyum ketika hatinya menjerit kesedihan,mampu menyanyi ketika menangis, menangis saat terharu,bahkan tertawa ketika ketakutan.

Dia berkorban demi orang yang dicintainya,dia mampu berdiri melawan ketidakadilan,dia menangis saat melihat anaknya adalah pemenang,dia gembira dan bersorak saat kawannya tertawa bahagia,dia begitu bahagia mendengar suara kelahiran.

Dia begitu bersedih mendengar berita kesakitan dan kematian,tapi dia mampu mengatasinya.Dia tahu bahwa sebuah ciuman dan pelukan dapat menyembuhkan luka.

Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

CINTANYA TANPA SYARAT. HANYA ADA SATU YANG KURANG DARI WANITA,DIA SELALU LUPA BETAPA BERHARGANYA DIA..."

sumber : http://hazissac.blogspot.com

# so? how lucky we are ?
give thankz to ALLAH  :)
love,
MNNS

Sunday, July 3, 2011

berakhir sudah.

assalamualaikum.
skrang ni dah tiada lagi daisypath timeticker yg sllu mnghitung detik2 annvesary saya dan dia
skrang ni tiada lagi madah-madah cinta yang akan sy berikan kpd nya
kerana hubungan kami telah pun berakhir tepat pukul 1.30 pagi- 3 JULAI 2011

yea..sy tak ptut ingatkan tarikh nih?
yea..pada detik perjalanan hubungan kami 1 tahun 1 bulan 3 mnggu dan 3 hari 
sungguh cantik no ini.. tapi sayang ia tidak seindah nama.

hilang..
hilang sudah impian saya untuk keluar tgok wayang cerita 'sekali lagi'
hilang sudah impian saya untuk bawa dia pergi suatu tempat yang menarik di sini
musnah..hancur..

kecewa..
kecewa kerana dari bulan Mei saya selalu menghitung hari, dia akan kembali ke MALAYSIA.sehinggakan rakan-rakan selalu bertanya bila dia akan pulang ke MALAYSIA. namun saya hanya tersenyum dan menyatakan "maybe bulan julai"
kecewa kerana segala janji-janji yang dia tanamkan untuk saya, kini telah musnah.
kecewa kerana dia tidak cuba pertahankan perhubungan ini.

mustahil.
untuk saya lupakan segala kenangan bersama dia
untuk saya melihat kembali gambar bersama
untuk saya padam segala msg yang telah lama tersimpan di peti inbox.


yea..
saya perlu redha kan?
itu yang harus dilakukan buat masa ini.

tapi saya cuma insan biasa yang selalu tersungkur kerana tidak dapat menerima apa yang terjadi.
saya lemah..
badan terasa berat untuk bangun dari tidur.
kepala terasa di himpap dengan batu tunggul yang telah lama berlumut.

hampir sepanjang malam saya menangis.
entah kenapa hilang sudah kekuatan diri untuk hidup bersendirian.
sedangkan telah lama belajar berdikari tanpa dia di sisi.

OH TUHAN.
berikan aku kekuatan untuk bangkit semula dan melupakan segala kenangan bersama dia
.

saya bencikan lelaki.
oh tidakkk.. saya tak boleh begitu..
1st time saya di kecewakan awak tahu?

saya benci kalau ingat balik sewaktu awal perkenalan kita.
saya benci bila awak ucapkan ketika saya lemah menghadapi hidup ini bila saya tahu saya tidak sempurna.
saya benci awak ucapkan madah cinta yang selalu saya ingin awak ungkapkan kepada saya.
saya benci ! 
tapi.. semakin saya membenci diri awak, rasa sayang itu berlumba-lumba masuk dalam hati ini.

saya benci bila saya ingat semula saya sanggup meredah hujan semata-mata nk bagi macflurry kat awak
saya benci bila saya ingat semula apabila saya dimarahi oleh ayah semata-mata pulang lewat.
saya benci bila saya ingat, saya sanggup datang KLIA untuk berjumpa awak tapi awak seperti tak menghargai kehadiran saya..
saya benci bila saya ingat segalanya tentang awak..

*bukan benci mia..tapi sedih..

tapi..
saya maafkan segala salah dan silap awak sepanjang perhubungan kita
dan halalkan segala makan-minum saya, barang yang diberi dan segalanya.

mungkin ini adalah HUKUM KARMA.
yea..sebelum ini saya pernah lukai hati seseorang sebelum awak..

dan saya berdoa..
moga awak tidak merasai apa yang saya rasa ini.
dunia ini berputar..jika kita lukai seseorang, kita akan merasai nya kelak.


"jangan tangisi kepada orang yang tak reti menghargai kita"

"farra annesa : kamu sgt cantik dn baik.. rugi bagi siapa yg tk menghargai kamu"

terima kasih nessa.. 
tapi bagi dia mungkin saya belum cukup sempurna.
yea ! memang saya TIDAK SEMPURNA :''(

"ismat : ada hikmah di sebalik semua ini..mungkin ad orang lain yg terbaik utk you"

Insyaallah ..
terima kasih :'(

"He's gonna be so sorry he lost you, so stop worrying. Forget the past, forget the pain, and remember what an incredible woman you are. When you do that, is when he will realize what he's lost, but by then you will be onto bigger & better things "

"You will never forget your first love. That’s what makes it so special. You love so hard, so deeply, so intensely because you feel like doing so. It’s the best until it’s over. Then you're hurt like you’ve never been hurt before. 
Eventually you’ll love again, but you love differently. You love more carefully, more cautiously. Just know there is so much more love waiting for you, but there will always be one first."

"Sometimes, we're like shadow, always there to accompany someone every step to their way. But the difference between shadow and us is that we'll be there for someone even if the light doesn't shine anymore to see you"

"Forget the guy that doesn't care for you, the guy that cheats on you. The guy that abandons you for his friends and the guy that dumped you because he 'was sick of it'. Forget the guy that puts you last and the guy that calls you when it’s convenient for him. Forget the guy that calls you cute and pretty, instead of beautiful. 
Forget the guy that puts you down, that isn't proud of you, that competes with you. Forget the guy that won't take no for an answer, and the guy that makes you cry yourself to sleep. Forget the guy that calls you begging for forgiveness, he isn't worth it. Forget the guy that you can't trust, forget the guy that has made months of your life miserable. Forget the guy that ruined your other relationships. Forget the guy that makes you wait for him. Forget the guy that 'doesn't want a relationship' when you know he just doesn't want you. Forget the guy that thinks of someone else while you’re thinking of him. Forget the guy that lies every day. Forget the guy that doesn't know how to love you. Forget the guy you can't forgive. Forget the guy that's made it clear he could forget about you!"
source : TEEN QUOTES
thnkz to FATIMAH,WAFAA,AZLINIE and FARRA ANNESA bcause build back my spirit even it's so hard.

terima kasih juga kepada MUHAMMAD HUDZAIFAH B. KAMARUZZAMAN kerana telah membawa saya mengenal erti kehidupan yang sebenar.

Saturday, July 2, 2011

ayuh dong kita berlari 1 Malaysia !

assalamualaikum.
sebelum tu.. "entry ni nak translate bahasa indonesia ke bahasa Malaysia?"
hahah.. eyh!
MALAYSIA lah even title kedengaran macam bahasa Indonesia kan..


ok..lupakan pasal itu..
apa cite pasal LARIAN 1 MALAYSIA kita?
best? enjoy? penat?

bagi saya.. enjoy gak lah.. sebab dah lama gila tak berlari..
so this is the way untuk lari !! lari dari segala kekusutan.
selain itu juga buat badan kita lebih sehat bukan?

so..mari lariiiiiiiiii~~~
"ye lah kau ni mia, masa cikgu umumkan ada larian ini, bukan main kau punya keluhan dan alasan tak mahu datang"

eerrrr... itu acah-acah jea -_-

mari kita tengok siapa yang excited sangat lari tu..

cekik daut !!!!

Nelly a/p Nasir

Nessa a/p Tazal


masa ni berkumpul di hadapan sekolah b4 dilepaskan..
hamboooiiihh ! dah mcm kambing bunyinya..






see?
nampak macam berjalankan?
ni awal jea..baru nak warm up..
nak dekat akhir-akhir baru lari terkedek-kedek.

oh yea lupa..
kami nye trek larian 1 MALAYSIA hanya 1.5 km sahaja !
kira macam tawaf 1 taman perumahan gak lah..
but still enjoy tau.. sbb cikgu join skali :)

saya dan iffah sampai awal skit dari mereka..
*ceh..nak gtau lah nih?
nak tau sbb apa kami sampai awal?

sebab..

  1. ada sorang cikgu ni, namanya CIKGU ZUL. masa kami berjalan, cikgu tu kata " siapa yang berjalan, nanti saya sentuh dia"..apa lagi?  ramai lah pelajar perempuan lari sakan mcm nampak MONSTER !
  2.  Nak lawan dengan teacher Azlina ( tcher MUET) dan PN. Rohaida (cikgu Pengajian Perniagaan a.k.a form teacher), mula-mula suka-suka jea.. tup-tup dah jauh dari yang lain.. apa lagi.. teruskan je lah...



ni semua dah lepas berlari..
ini sudah menjadi 1 kesalahan yang amat besar nih!!
orang lepas berlari sejukkan badan dlu..
tup-tup terus jea duduk -_-
nasib baik lah tak pengsan.. kalau tidak..
tak pasal-pasal nama famous kat sekolah nih .. hahaha. OK STOP!






ni budak lambat sampai nih..
paling terkedek-kedek macam arnab .





OK. dalam pukul 9am semua dikehendaki bersurai..
kami tak boleh balik lagi disebabkan kami ada tuntutan kerja !!
actually bukan apa pon.. teacher AZLINA nak double check presentation for proposal yang akan di bentangkan pada 5 JULAI 2011 ini ..




takodnyerrrrrrrrrr..
individual presentation..
doakan kami smua kay :)
thanks..thanks..thanks :)

habis je buat slide show presentation, kami semua balik
jap ! sebelum tu cari makanan dulu..
sebab dari semalam saya tak makan nasi.

kami lepak makan dekat METRO, kajang.
ayuh-ayuh-ayuh..
makan yuk !


ini break-lunch saya untuk harini :)
( tak lari dari membeli choco-blog )

 wafa's break-lunch :)

 nasi kerabu :)
fatimah's break-lunch :)

lepas beberapa minit melahap ...
jengjengjeng...


licin bukan??
ini lah namanya melahap :)
kalau dengar sendawa kuat tu, jangan terkejut sambil terkentut lah..
normal bukan? 
ngeeee !

mak aihhh ! tak puas makan lagi nih..
(nafsu yang serakah)
kami order CUCUR udang yang kami rindui :)



 see? betapa manjanya si budak comel kita nih..
kesian dia asyik kena buli jea dengan kami :)
sebab dia sangatttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt comel !!
peluk sedap nih ! :)

tapi sayangnya..
cucur udang kali ini agak agak lah kureeeeeennnng !

kuahnya yang masin
agaknya makcik ni nak kahwin koddd..
yela..buat masin-masin..
silap hari bulan ada antara kami yang dapat penyakit darah tinggi.
jangan bermalam dekat hotel sudah..oppsss! hospital...

oklah.
just this entry for today.
nanti-nanti kalau ada cerita yang menarik, saya pasti akan cerita di SINI  :)


p/s : sakit perut lah pulak nih.. atttoooooiii !

wasalam
love,
MNNS