geng maen pasir saya ! TQ :)

Sunday, June 19, 2011

kerja LAPANGAN GEOGRAFI PRE-U

Assalamualaikum :)
yeah. sibuk-bz dan sebagainya.

pada 16 JUN till 18 JUN 2011
yup ! 3 hari 2 malam.
saya dan lain-lain pi MELANCONG.
tp tak seindah nama.. 'MELANCONG'
act kami ada penyelidikan di CAMERON HIGHLAND



hari pertama..
kami sampai CAMERON singgah di AIR TERJUN hmmm...(lupalah..sorry)










lepas dari tu..kami singgah di ladang TEA hmmm (lupa..tak hingat jugak )
kat sini kami kne buat research pasal TEA dan bentuk muka bumi di CAMERON.














lepas pi ladang nih..
kami pi lunch..
then sempat juga jalan-jalan bli shawl :)




lepas lunch..
kami bergerak ke MARDI untuk research yang seterusnya.





group 2














thnkz pakcik sbb sudi memberikan kerjasama :)










malam hari pula adalah acara BBQ dan game.
malam pertama











malam ke 2









hari ke-2.
kami pi melawat ladang TEH BOH, TAMAN BUNGA ROS dan lain-lain lagi.
















ondway menaiki bas yang telah disediakan ke ladang TEA BOH.






sweet kan ;)









hari ke-3 kami bertolak pulang :)










sempat lagi pi pasar pagi membeli sayur !






^
oke ! ni muka lega baru lpas berlari pi 'BANK' :)

dan ini pula.


aiseh ! muka yang sudah pening kepala duduk dalam bas selama 6 jam -_-
* jadi diri sendiri kan lebih baik ? *

oh yea ! saya bli kan ini untuk family tersayang dengan budget yang ciput -_-

strawberry ( tak sah klo pi sana tak beli kan? )

(jambu epal.. manis dan sedap seyh! )

jagung mutiara

teh berperisa

sayur-sayuran
tak lupa juga ole-ole untuk si dia..

"pokok ni kena sentiasa jaga taw awak..siram tiap-tiap hari."
"knapa saya bg ini kat awak? sebab nak awak ingat saya dan jaga pokok ini"
"awak jaga lah pokok ini sebagaimana awak sayang dan menghargai saya"

dan yang ini untuk saya jaga..



ok :)
sampai sini lah report saya kali ini :)
lepas ni saya akan lebih sibuk dalam menyiapkan bberapa assignment yang BERLAMBAK-LAMBAK.


p/s : act saya tak berapa minat sangat dengan JAGUNG tapi lepas je saya pi cameron dan beli JAGUNG MUTIARA, saya suka makan jagung :)

love,
MNNS

2 comments:

  1. Bestnya jenjalan! Tak penah lg pegi situ =((

    jeles la!

    ReplyDelete
  2. alololo..ni pon sy bru 1st time lpas 18 tahun tak pi sne..

    ReplyDelete

tinggalkan pesan anda disini :)