geng maen pasir saya ! TQ :)

Thursday, June 23, 2011

AKU PERMATA

Assalamualaikum.
meyh dgar lagu SALMA MENTOR 5


AKU PERMATA - SALMA

Terdampar jauh di hempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang ku dambakan
Tuhan hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa

Agar permataku terus bersinar 
Agar permataku terus bersinar 

see? opss! hear it ?
best bukan?
sangat-sangat.
lagu dia ada maksud yang tersendiri dan penuh dengan makna kehidupan.
bagus betol TAJA Meet Uncle Hussien cipta lagu ni.
power lah liaouuuu !

dengar kan kay :) one of my fav song :)

Sunday, June 19, 2011

kerja LAPANGAN GEOGRAFI PRE-U

Assalamualaikum :)
yeah. sibuk-bz dan sebagainya.

pada 16 JUN till 18 JUN 2011
yup ! 3 hari 2 malam.
saya dan lain-lain pi MELANCONG.
tp tak seindah nama.. 'MELANCONG'
act kami ada penyelidikan di CAMERON HIGHLAND



hari pertama..
kami sampai CAMERON singgah di AIR TERJUN hmmm...(lupalah..sorry)










lepas dari tu..kami singgah di ladang TEA hmmm (lupa..tak hingat jugak )
kat sini kami kne buat research pasal TEA dan bentuk muka bumi di CAMERON.














lepas pi ladang nih..
kami pi lunch..
then sempat juga jalan-jalan bli shawl :)




lepas lunch..
kami bergerak ke MARDI untuk research yang seterusnya.





group 2














thnkz pakcik sbb sudi memberikan kerjasama :)










malam hari pula adalah acara BBQ dan game.
malam pertama











malam ke 2









hari ke-2.
kami pi melawat ladang TEH BOH, TAMAN BUNGA ROS dan lain-lain lagi.
















ondway menaiki bas yang telah disediakan ke ladang TEA BOH.






sweet kan ;)









hari ke-3 kami bertolak pulang :)










sempat lagi pi pasar pagi membeli sayur !






^
oke ! ni muka lega baru lpas berlari pi 'BANK' :)

dan ini pula.


aiseh ! muka yang sudah pening kepala duduk dalam bas selama 6 jam -_-
* jadi diri sendiri kan lebih baik ? *

oh yea ! saya bli kan ini untuk family tersayang dengan budget yang ciput -_-

strawberry ( tak sah klo pi sana tak beli kan? )

(jambu epal.. manis dan sedap seyh! )

jagung mutiara

teh berperisa

sayur-sayuran
tak lupa juga ole-ole untuk si dia..

"pokok ni kena sentiasa jaga taw awak..siram tiap-tiap hari."
"knapa saya bg ini kat awak? sebab nak awak ingat saya dan jaga pokok ini"
"awak jaga lah pokok ini sebagaimana awak sayang dan menghargai saya"

dan yang ini untuk saya jaga..



ok :)
sampai sini lah report saya kali ini :)
lepas ni saya akan lebih sibuk dalam menyiapkan bberapa assignment yang BERLAMBAK-LAMBAK.


p/s : act saya tak berapa minat sangat dengan JAGUNG tapi lepas je saya pi cameron dan beli JAGUNG MUTIARA, saya suka makan jagung :)

love,
MNNS