geng maen pasir saya ! TQ :)

Thursday, May 5, 2011

masa saya pi AIRPORT saya nampak O-S-A-M-A

entry yang kedua untuk malam ini..

"mana perginya salam kau mia?"


start balik-start balik..


Assalamualaikum :)
entry ke-2 untuk hari ini yakni 6-05-2011

kenapa 2 entry?
sebab hari ini banyak sangat perkara yang terjadi..

balik dari sekolah..
pergh ! terpaksa bergegas menuju ke KLIA.
temankan si khatijah atau nama manja KHATY hantar IPIN (ariffin) ke BANGKOK sebab ade bussness di sana.
hey..biaselah orang bussness selalu kesana-kemari..
jangan sampai ramai bini sudah lah ;)

seriously begitu banyak dugaan.
it's ok.. itu UJIAN dari ILAHI..
1. kereta waktu nak keluar parking dari sekolah di block orang
2. ade kereta suzuki swift berwarna BIRU stuck di lorong PLAZA TOL KAJANG
3. tayar kereta kurang angin . OMG. bahaya !!

memang bahaya kalau tayar kurang angin..
dahlah lalu highway yang memaksa saya untuk pecut - memecut..
yealah..
flight si IPIN tu pukul 3.15pm.
kami habis sekolah pukul 2.00pm..
pecut memecutlah jawapnya..

tapi terpaksa kembali ke pangkal jalan untuk SELAMAT SAMPAI.
sebelum kami ter "BYE-BYE"..



seriously..
ini 1st time saya drive sehingga ke KLIA.
giler..! syok sioott ;)

mereka berdua (wafaa dan Fatimah) sudah terlentok di belakang agaknya..


oh tidak ! mereka telah membuat aksi sumbang halal di dalam ini kereta.. hahaha
(aku fikirkan korang tidur sebab senyap secara tiba-tiba)

dan muka ala-ala kesedihan khaty..
(sedih tu..jangan main-main )






ok...
Alhamdulillah kami selamat sampai pada pkul 2.45 pm.


setibanya kami di KLIA..


khaty terus meluru membuat DRAMA SINETRON di sini..
so tinggallah kami bertiga di dalam kereta yang berjasa ini.

dan agak membuat muka ala-ala DRAMA sinetron bersiri --




dah bosan sangat..
mereka berdua tak puas hati..
dan mengekori khaty untuk merakam detik-detik perpisahan yang hanya berpisah selama 5 hari :O
( 5 hari jer? ) hahaha

tapi malangnya..
mereka tak dpat mengejar khaty tetapi mengejar ini ..



O-S-A-M-A ?
hahaha..
bukanlah..
DATUK SABRI CHEK lah :)

( saja je buat GOMPAK )
jangan marah nanti kene JUAL kat bangla JUAL TISU ;)

lepas je habis je drama tu je..
kami pun bergegas untuk mengepam tayar .

saya mengepam tayar tanpa bantuan ayah untuk kali ini :(






yang si khaty ni..
aku suh tekan ape kebenda ntah nama binatang tuh..
kau pi gayut yea ! nak kena nih ! heee



oh yea..rupanya senang pam tayar nih :)

lepas selesai dan selamat pam-mengepam nih..
kami bergegas ke ALAMANDA untuk lunch :)
memang lapar bila perut tak diisi dengan nasi 1 hari ini..

so kami menuju ke ALAMANDA.
cop2..
kami baru jumpa jalan yang paling-paling dekat nak pergi ke KLIA melalui PUTRAJAYA..
( agak kuno juga lah kan? )

dan akhirnya..
kami singgah ke ALAMANDA untuk mengisi kekosongan perut..

jap2..
sebelum tu pi ladies ;)



ok barulah pi makan ;)

sat-sat..
nak imbau balik apa yang kami makan ..hmmm



haaa... ini diaaaaa..

INI FATIMAH

INI WAFAA

INI MIA (me)

INI KHATY

selepas 15min..

INI FATIMAH

INI WAFAA

INI MIA (me)

INI KHATY

pergh ! licin ..
lapar kan?
faham-faham je lah yea ;)


ok2.. takmo banyak cakap lagi..
ni adalah aksi-aksi yang membuatkan kami kelihatan LEBIH 'dewasa' :O














dan ini adalah khas untuk IPIN.
dari : KHATY


act vid. ni wafaa nak nyanyi last-last menjadi kepunyaan si KHATY..
takpe-takpe..
bagi muka kat khaty..
karang malam keshian die shorang-shorang :)

p/s : oklah..saya sudah mengantok..
kepala dah berpusing-pusing ;)



wasalam :) 
tata ;)
MNNS

2 comments:

  1. singgah follow dari blog cik lyssa..cantik lar blog nie..feel free to follow me :)

    ReplyDelete

tinggalkan pesan anda disini :)