geng maen pasir saya ! TQ :)

Sunday, May 29, 2011

turtle.tortoise =)

Assalamualaikum.
akhirnya dapat juga beli binatang nih ;)
dapat juga menemani saya.*pergh!

hee..
saya tak tahu nak letak nama apa.. =.=

kalau ikan laga fatimah, die letak nama 'FADHFATH'
arnab wafaa, die letak nama 'JENAB'
tapi tortoise saya?

hmm..
disebabkan die ade sepasang
jantan-betina..

mula-mula fikir nak letak nama MHK-MNNS.
tapi ssah pulak nak sebut..

takpelah nanti-nantilah nak bagi nama..
layan jap baby-tortoise nih ;)







 yang seekor tu agresif sangat yang seekor tu pula passive ..
risau yang passive ni laa..
takut tak lama hidup..

p/s : thank you - toche - nandre' - syukran - arigator



  • NUR' ADILAH MAZLAN sebab kenalkan saya dengan baby nih :)
  • WAFAA dan FATH sebab temankan saya beli baby nih :)
  • FARRA ANNESA  sebab ajar saya pegang baby ni dan buat saya berani untuk pegang dan memiliki binatang ni.
L.O.L :)
lots of love
MNNS

Saturday, May 28, 2011

NUR KASIH again ? (VID )

Assalamualaikum..
hari ini hari free buat saya lah kod =.=

lapar-lapar..
makan...




atik belanje saya tengok NUR KASIH.
haa??
tulaaa... dah tengok dah..

tapi dah janji dengan atik kan?
mula-mula nak tengok PIRATES of CARIBBEAN.
tapi.. orang yang nak belanje tu nak sangat tengok NUR KASIH..
kite ikut je lah yea..
best jugak tengok wayang bnda yang sama 2 kali.
*membazir. 


oh yea..
tapi kali ni..
saya tak dduk diam taw..
sebab, saya ade rakam part-part yang saya 'sob..sob'
(sorry senget-senget mcm orangnya )


 *yang ini adalah sangat THE BEST.
1st part yang saya menitiskan air mata


part 1


part 2


perghhh...dah tengok 2 kali pun masih menangis -.-
ape nihhhhhh ???


lepas je tengok movie nih, kami pun ber jalan-jalan sperti biasa pergi ke PULLMAN, putrajaya.
location yang seterusnya untuk menenangkan fikiran .




*pergh! syok sndiri habisssssss =.=

balik je langit dah gelap..
putajaya sangatlah sesak dengan KARNIVAL PERHIMPUNAN BELIA.
stuck di beberapa jalan masa nak balik..

Alhamdullilah..
tak lepas dari sujud pada Allah b4 pulang :)



oklah..dah letih sangat saya nak tido boleh :)
imissyou.
MNNS

Friday, May 27, 2011

i love to dance with my DADDY ;)

Assalamualaikum ;)
pernah dgar tak lagu "DANCE WITH MY DADDY"

xtahu?
yang ni lah awakkk...

kat movie 200pound beauty lah ..
xpe2..nanti dgar2 kay :)

"pandainyeeeeeeee..."
heee..

actually lagu ni xde pon berkaitan dgn entry kte kali nih ;)
eyh2x...ade sikit..
cume sy punya ada sedikit perbezaan..

I LOVE TO DATE WITH MY DADDY :)

petang tadi dating dengan ayah kodddd :)
*ada unsur RIAK disitu..


Alhamdulillah..ayah bermurah hati untk isi FULL TANK kereta ..
dan join saya minum CHOCO BLOG.

best siot kalau ayah mood baik cam gini..









pergh..
double-triple kenyang..
perut pun jln ke hdpan lahhh jep...

ayah : ayah tgok awak makin kurus..
me : haaaaaaaa??? sure yah?
ayah : muka dah cengkung skit ayah tengok..  
 me : haaa? Alhamdulillah.. ni yang mia ske nih..
 ayah : e'eh.. orang nak bagi die berisi, dia nak kurus lak..
me : yela...smnjak bwak keta pi sek, mia jarang makan kat sek.. save budjet.. budjet burst lah yah.. banyak benda nak bayar..
 ayah : yela tu.. bukan apa-apa hal nak bayar, minta kat ayah ke?
me : yelaaaaa.. itu yang kes besar-besar.. yang kecik-kecik mcm jamuan tu... tpkse korbankan duit mia..
ayah : lain kali makan kat sekolah.. kalau takde duit minta kat mama.. 
me : tengoklah camne..

apa-apa pun..
ayah kata saya dah kurus..
"pergh ! perasan lah awak ni mia..." 

bukan perasan..
cuma tak sangke..
melihat pekembangan yang saya rase lah kan..

SAYA MAKIN BERISI lah ayah..
berat dah naik 2 kilo =.=
45kg --------> 47kg

OMG. itu ke namanya kurus??

anyway ayah..
thankz sebab temankan mia ..
tau-tau je mia bosan sangat hari ni..

mungkin sbb kurus adelah..
"makan hati kod =.= "

hmm,,
oklah..sakit perut nih ;)
tata ;)
have a nice day guys ;)
MNNS


Monday, May 23, 2011

akhirnya..

assalamualaikum readers :)

merujuk kepada NUR ada pada KASIH 

akhirnyaaaaaaaaaa !!
saya dapat juga tengok cite NUR KASIH lah dewwww.


stelah berperang dengan mid-year exam..
stelah berperang dengan paper GEOGRAFI MANUSIA tadi..

Alhamdulillah..dapat jawap even ade suara halus yang berbisik..
"nur kasih...yaaa... nur kasih"
MEMANG AKU DEMAM NUR KASIH =.=

honestlyy... i am satisfied !!
sebab akhirnya dapat jugak kluarkan air mata sepuas-puasnya stelah lama terpendam nih =.=

paling best part yang ADAM dah jumpa cincin NUR.
then background music 'nur kasih' .
pergh! meleleh-leleh ayor mate nih..

"alangkah indah jika dapat lelaki sehebat ADAM"

sudah-sudahlah kau nak berangan mia
**********
abis je exam..
rush-rushing pi hantar FATIMAH..
then gerak pi MINES..
act nak tengok kat ALAMANDA tapi...
fully booked =.=

ingatkan wyang pkul 2.30pm..padahal 3.20pm lah..
(excited sangat)

then, ingatkan kalau pakai baju sekolah tuh dapat student price padahal =.=
*apepon tak boleh

sebelum tunggu mamat 2 ekor tuh..
baik makan dulu .. kenyang skit perut kan?





* letak creamer adalah disebabkan KURANGKAN gasss !!
dan tak keluar gas waktu sendawa dari hidung =.= 

lepas je habis nangis-nangis dan gelak-gelak dekat dalam wayang.
( sotsetsotset : wafaa dan ayie nangis tersedu-sedu dan Yen pulak TIDO -.- )

kami pun pi beli KAD HARI GURU dan HADIAH hari GURU.

pusing punya pusing satu MINES nak cari KAD GREETING paling besau..
waddduuuhh..akhirnya kat LIVING CABIN gak yang ade..tapi tak delah besar sangat -.-
tak pelah kan..janji ade..
malas nak pusing-pusing pi Czip LEE , KAJANG
cari kad paling besar...











oklah..
letih satu hari berjalan -.-

esok ade exam ART lak..
tak de semangat lak kalau tak minum TONGKAT ALI nih..
hahaha..




oklah..
marilah ramai-ramai kita meriahkan PAWAGAM 
wlaupun dah lewat nak gtau nih -.-

p/s :  this is amaze.. 
saya dah habiskan baca novel setebal 700++ 
dalam masa 3 hari.
menajubkan !
selalunya saya habiskan novel stebal 300+ pun dlam masa 2 minggu atau lebih.

Hal ini kerana, NOVEL tersebut sangat+sangap BEST !!
pergh! patutlah nessa baca novel ni sbnyak 2 kali ..


letih-.-
MNNS






Wednesday, May 18, 2011

awak TIPU saya =.=

assalamualaikum.
siang tadi ade exam MAKROEKONOMI.
tapi yang menjadi bahan penceritaan nya bukan pasal exam tetapi pasal
JAM DINDING dekat bilik exam =.=


jam dinding tu mati di saat exam tawwww !!!
sampai ramai antara kami tertipu dengan JAM tersebut .
jam tu stuck pada pukul 11.45am.

yang saya pula..
tak sedar yang JAM tu mati ..
dok relax jea..

tak terfikir pula nak tengok jam tngan =.=

saya pun dok lah relax..but still doing mane parts yang saya tinggalkan especially soalan OBJEKTIF !!

maybe dalam 10 soalan OBJEKTIF saya tinggalkan.
1 soalan ESEI-PENDEK.

kkdang-kkdang terfikir juga..
" lama benor masa ni berjalan "
" cepat betul aku dah siapkan hampir semua soalan ? "
" orang kata tak sempat 3 jam buat exam EKONOMI nih.. aku ok jea? "

tup2..
cikgu Siti Hajar announce

 " boleh berhenti menulis sekarang, siapkan perenggan akhir . sila kepil2 kertas-kertas jawapan semua"


saya pun naik pelik .
saya tanya dengan fatimah yang duduk di belakang saya..


me : eh ! bukan habis pukul 1.10pm ke? tengok jam tu.. baru pukul berapa.. 
fatimah : haaa?
bila tengok jam tangan... WTH ?
dah pukul 1.10pm lah derrrrrrr ....

then apa lagi ?
lintang pukang melorek jawapan OBJEKTIF tuh..
terpakse saya bantai yang 10 soalan OBJEKTIF tuh..
nasib baik yang 10 tu hanya jawapn was-was saya.
pilih je lah =.=

yang soalan esei pendek?
hahaha.. jawap ape pula x tak jawap..
tapi..
die minta 3 sebab kenapa perlu berdagang dengan negara lain.
tapi saya jawap 1 shj =.=

takpelah..
janji esei panjang dengan kuantitatif saya jawap ..
sebab binatang 2 tu lah yang banyak markah ..
ok fine ! saje nak sedapkan hati =.=

me : cikgu !!! jam tu TIPU saya =.=
cikgu : saya pun TERTIPU.

then tanye dengan budak-budak lain..
budak-budak lain pun tertipu tapi mereka sedar dari awal ..

saya ni jea tak sedar-sedar  =.=
wake up mia =.=

adoyai .
MNNS

Saturday, May 14, 2011

it's all about 12 mei :)

assalamualaikum semua :)

3mnggu nih saya ada semi-final exam.

kne struggle giler seyh =.=

then 9mei till 13 mei, budak lower 6 masuk..
ade orientasi jalinan mesra..
so kteorang yang knonnya 'senior' tak amek 'port' sangat bile mereka masuk..
sebab kteorang busy dengan exam =.=
"busy lah sgtttt"

stress seyh :(

tapi pada 12mei tu kami ada activity bersama budak lower 6..
itupun sekejap..
sbb pukul 1pm kami ade class GEOGRAFi.

nak buat macam mana..
biarlah...lagipun malas nak 'berjalinan mesra' dengan mereka sebab exam lebih penting kan ?
'tangan didada mata ke atas'

activity ni pun nak sambut b'day girl
yakni KHAIRUL WAFAA..
surpriseeeee ;)

bila wafaa masuk jea dewan, semua budak lower 6 bangun dan menyanyikan lagu NEGARAKU..
opsss! silap.. HAPPY BIRTHDAY :)

wishes: kepada shiroku yang tersayang..selamat hari lahir :) sy mewakili misae menyangi anda shiro :)

lepas je ramai-ramai menyanyikan lagu b'day untuk cik wafaa kita nih..
semua budak lower 6 menyerbu budak upper 6 untuk meminta 'sign'..
"dah macam artis seyh"



sbnarnya mereka (lower 6) ni dah lama minta sign kteorang (upper 6)
tapi semua buat muka 'kerek'..


lepas je 'sign-sign' nih,
smua dbahagikan dengan 5 buah group..
mule-mule fikir discuss advise dorg amek subject ape..
rupa-rupanya discuss nak buat persembahan..
memang bosannnnnnnnnnnn =.=





nasib baik sekejap sebb ade class GEO.

ni hah..muke budak-budak upper 6 yang 'kerek'..heee










lepas je habis sekolah..
kami pi lunch..

act si HANIF nak belanje wafaa..
tapi dah elok sangat lah belanje ni kan..
teruslah yang lagi 2 ekor mamat nih belanje kami sekali :)
memang bestlah kan..
3 orang mamat ni belanje 3 orang minah nih :)
sorang satu ..
anyway..
a million THANKZ  :)








LOVE YOU GUYS :)
thnkz coz treat us :)
zillion-million-billion 
THANKs :)
love
MNNS