geng maen pasir saya ! TQ :)

Thursday, April 28, 2011

NUR ada pada KASIH :)

assalamualaikum :)

woaaa...
saya sudah tidak sabar untuk menonton movie ini lahh..
NUR KASIH THE MOVIE..

pada 19 May ini..
pasti BOX-OFFICE punye lah!

meyh ler ajak mak, ayah, tokayah, tokma, tokchik, makcik, pakcik, jiran..blablabla..

sabar mia..sabooo..

ok2..
buat masa sekarang nih..
kita layan trailer dia dulu..

lepas itu ..
moh ler kita layan dulu lagu-lagu dia pula
baru ade feeling sikit ..

yang ini colaberation btween
TIZ ZAKIYAH and YASSIN.
NUR KASIH :)
(bestkan? suara Tiz pon not bad gak lah berbanding dengan suara saya.. heee)



yang ini pula nyanyian 
MILA JIRIN atau MILA AF 5
tajuknya  BERTEMU CINTA.
memang bertemu cinta lah kan jawapnya )




yang ini pula nyanyian
SABHI SADHI dan HALENA (eyh! bkn bini angkasawan kita tuh ! )
heee..
tajuk lagu dia TANPAMU
( tanpa ku pula? )


salah satu..
eyh silap..!
salah dua
eyh! salah tiga..
ahhh...salah berapa-berapa2 jelah 
 sebab kenapa saya nak tengok @ suka tengok cerita ini adalah :-
  1. quality movie / drama nih.. colour yang agak menenangkan
  2.  cerita yang agak keislamic + percintaan + keluarga
  3. suka tengok muka TIZ ZAKIYAH yang muka suci tuh :)
  4. suka tengok REMY ISHAK. even orang kata die macam 'mat bangla' lebih2 lagi terbukti bila die dok belakon dalam cerita 'SABAR', raya tahun lepas.
  5. cerita ini bak dalam NOVEL. ( suke-suke)

so kesimpulan nya kali ni..
moh lah ramai-ramai gegarkan panggung wayang terdekat pada 19 mei ini :)
(waktu ni pun saya dah habis exam second sem :) 



bubye :)
MNNS

Tuesday, April 26, 2011

hilang macho bila menangis di sekolah .

assalamualaikum.

hari ni malas nak citer panjang-panjang.
Alhamdulillah..
masalah dengan budak lower form dah agak settle..
lega juga dah terluah apa yang terbuku di hati nih..
lama-lama, perasaan sayang dengan budak lower form ni tiba-tiba terbit tanpa kita sedar :)
mereka baik.. dengar cakap..
tapi tak tahulah kan belakang dorang cakap kami mcam mana..

yang menariknya disini..
terluah juga pasal 'gambar berpeluk2 budak tu ngn bf dia'
tgok mke bF dia..
macam kaki pompuan..
takut lak budak tu rosak karang..
terpulang pada budak tu nak ikut cakap kami semua atau tak..

yang sedihnya disini..
kami dah macam kehilangan rakan yang kami sayang..

ehhhh...bukan sebab meninggal dunia...chooooiii :)

sebab dia macam dah lain..
takkan dia dah berubah kodd ?

sedih sangat bila fatimah cter pasal dia..
mengadu pasal kami semua dekat bilik guru..

kadang-kadang tak percaya dia boleh cakap camtu dekat bilik guru..
dan mengadu dengan penolong Kanan Ting. 6..

pasal :
  1. kami tak pergi bertugas utk pengawas 
  2. kami tahan budak 
  3. tak pi bertugas tapi rehat lambat..masuk kelas lambat..
  4. budak perempuan suka bergosip tak ada faedah
  5. tak buat kerja yang cikgu ekonomi bagi.


ok, fine..



1.  kami mengaku salah sebab tak pergi bertugas pengawas..
actually bukan sebab malas nak bertugas ke apa.. cuma kami TERPAKSA buat gathering utk satukan semula FORM 6 utk kebaikan semua orang.
maaf kalau ini buat korang rasa macam "TAK ADIL"
sebab kami tak bertugas, kami tak kena marah..

2.  kami tak tahan budak..tapi budak tu yang datang dekat kami..
mugkin sebab korang takod kami buat apa-apa dekat budak tuh..
KAMI MASIH MEMPUNYAI PEMIKIRAN YANG WARAS wahai kawan-kawan ku ..
kami bertindak sebagai seorang kakak kepada adik-adik nya sahaja. 

3.  tidak semua yang pi rehat.. janganlah nak salahkan semua orang yang tak pi rehat tu..
( tak ramai yang pi rehat kod..aku pon terpaksa ikat perut )
lagipun mereka yang pi rehat tu, TAK masuk lewat pon pi kelas..
cikgu masih tak mengajar lagi..

4. suka bergosip? kami bukan bergosip..kami cuma nak settle kan masalah dari berlarutan..
tolonglah faham wahai kaum ADAM ..
*memang dah lumrah manusia suka bergosip tak kira lelaki baik perempuan.

5. yea..saya mengaku sebab tak buat kerja yang cikgu EKONOMI bagi sebab saya buat kerja GEOGRAFI yang Datin beri..
mungkin salah saya .. tapi Alhamdulillah..Cikgu Ekonomi faham..
dan actually, saya ingat cikgu hanya beri sahaja buku latihan tu..sebab mungkin salah saya tak bertanya pada yang lain.. "latihan apa yang perlu dibuat".


seriously..
tak sangka mereka macam tu..
dan tak sangka saya dan fatimah boleh menangis..
(adoyai..hilang macho kami !!)

act, fatimah nangis dulu waktu dia cerita hal nih..
sebab dia yang mengalami bila dia pergi bilik guru dan budak-budak tu pi bilik guru sekali..
dan sewaktu mereka mengadu dengan P.K Tingkatan 6 yakni cikgu EKONOMI,
fatimah seorang shj perempuan dekat situ, so die hanya diam bila budak-budak lelaki mengadu..

saya yang cuba tenangkan fatimah supaya jangan menangis,
tup2..
saya pula yang tak boleh menahan perasaan yang berbaur sedih-marah-geram-kecewa dengan mereka..

saya lihat perubahan mereka especially Hanif apabila saya tegur Hanif pasal buku Ekonomi dia tggal di kelas..
saya pun panggil dia, tapi dia melulu jalan tanpa berhenti seperti selalu..
saya naik hairan dengan tindakan dia..
sebab saya tak tahu apa yang terjadi sbnarnya..
100% sedih :(

******
mana hilanganya AMIRUL HANIF yang saya kenal dari form 3 dan seorang yang periang dan suka menyakat orang?
sayang kat kau doe :'(
mana hilangnya AMINURRAHIEM yang saya anggap sebagai abang ?

thankz to AYIE sebab masih bersama kami
sayang kau ayie :')
thankz to YEN too
bcoz still with us and keep our conversation :)
kau sangat baik :)

harap benda ni tak berlarutan lama dan harap kau dah tak merajuk lagi anep ooii..
harap kita semua seperti dulu rahiem before enter SMK KAJANG UTAMA smasa di SMK JALAN BUKIT. 
taknak gaduh-gaduh :'(
tak suka :'(

harap sangat 
tolonglah :'(





sorry..
terpanjang pula entry nih..
heee :')





Saturday, April 16, 2011

i admire HIM :)

assalamualaikum readers :)
1st of all,
let me introduce my new IDOL
he is not normal like others.
he born as disability person.
only have 1 leg but he affort to study till got PHD.


i admire him b'cause he is tough person.
not easily give up even he is not like others.
HE IS sbang RAJA SHAMRI .






he comes from uneffort background family.
but he try to change his famly bckground and he deserve it :)


so now, he already study in 5 UNIVERSITY
4 local and 1 oversea :)
he has 2 degrees, 2 masters and 2 PHDs.
wowww !!
marvelousss...


he came my school last thursday.
gave the motivation to SPM and STPM candidates.
"gangster an tgok saya duduk :)"




Alhamdulillah. now im realize people who are uneffort can 
be successfully person.
but me?
" you can too mia "


oh yeah ! :)
here is one of his motivation.






his motivation is genuine.
and he alwys talk about his life.
unexpected life..
how he can face his life without leg.
his parents ,school life and till he got a second PHD.


funny with his character..
he use his body language and face expression to make we laugh.
sometimes he can act like SHAHEIZY SAM, sometimes like MAN BELON and so on...
seriously ! he are very-very-very AWESOME and AMAZING !!


but when he share his life i mean sadness moment in his life,
he managed to make us cry.
yea ! he is the best person i never know.
and now i would take him as my MENTOR :)


some more..
i know he already motivate almost a millions of student.
and he is famous one.


he teach us how to handle our depression.
avoid being a shiftless person.
 THE best prayers and
being a successful person like him.


alsooooo !
he teach something new to us..
hand excercise :)
wanna try?


good for those taking a biggest exam,
especially to all student.
also for anyone who is easily sleepy.
but. it's follow by kitaro - DANCE OF SARASVATY instrumental song.


it's very enjoy tauu !!
try it ! 
cheer you up and gain more passion.
trust me :)

we are so lucky.
b'cause we were met pple create a one of PETRONAS ads.
this one :)

and you know what ?
this ads are related with abang RAJA 's life.
he try to give lessons to everyone as well.

here is DOA FIRDAUS.

let we practice in our life especially to all students :)
INSYAALLAH :) we will success !


p/s : although he is disability but ALLAH gave him specialities.

his best words are 
"ntah pape jew"
"kite,kite,kite"
"marvelous"
 "KEJAYAAN ITU DICIPTA OLEH INSAN BIASA yang BERUSAHA SECARA LUAR BIASA"

Saturday, April 9, 2011

adakah saya PEMBUNUH?

assalamualaikum semua..

pembunuh ! pembunuh ! pembunuh !


tapi saya tak sengaja..

betul ke saya PEMBUNUH ?!
berdosanya saya T_T


cerita dia macam ni..
****
tadi..saya balik dari rumah mak teh..
saya d'kehendaki drive sebab abang dah mama ngantok..
lagipun abang malas nak drive..

tengah-tengah drive..
ade 2 ekor kucing sdang berkejar-kejaran dan berlari muncul di tengah jalan raya secara tiba-tiba..
kejadian berlaku sangat pantas..
kejadian berlaku di hadapan restoran perantau..

saya TERlanggar kucing tersebut..
yang saya pasti saya tak gilis kucing tu..
dia langgar dibahagian tengah kereta..



mase kjadian berlaku..
abang dan mama terus terbangun..
dorang pkir saya langgar kenderaan lain..
tapi saya dah panic sambil berhenti kereta sambil menangis tak henti-henti..

abang kata " langgar apa?"
"kuatnya bunyi tadi"

saya jawap "langgar kucing..tak tahu smada mati atau tak.."

abang cakap "jalan jea..tak ada apa-apa..tak payah nangis"

saya yang tengah panic terus patuh ikut cakap abang sambil badan menggigil-gigil..

masa berlakunya perlanggaran tuh..
semua orang kat restoran keluar..
mungkin mereka ingat saya langgar orang, sebab bunyi sangat KUAT .
ada abang yang kerja dekat sana, terus berlari ke tempat tu..
dan saya tak tahu apa yang terjadi seterusnya,..

yang saya nampak melalui cermin pandang belakang..
orang ramai berdiri, ada yang berkerumun..
tapi saya tak nampak bangkai kucing tuh...
"mana dia pergi??"

adakah di bahagian bawah kereta ?
atau di bahagian tayar?
YA ALLAH..
AMPUNKANLAH dosa ku YA ALLAH..
aku tak sengaja YA ALLAH..


masa dah smpai rumah..
saya terus keluar dari kereta..
saya jauhkan diri dari kereta..
saya tak snggup tengok..

abang keluar dan check keadaan hdapan kereta..
yeah..
hentakan yang sangat kuat menyebabkan spotlight PECAH dan no plat PATAH.

saya suruh abang check bhgian bawah dan tayar..
YA ALLAH..Tuhan shj yang tahu debaran dan ketakutan yang singgah di jiwa ini..
saya tak berani tengok..
sebab saya akan mnangis menggila kalau lihat mayat kucing lebih2 lagi saya puncanya..

abang kata..
"tak ada apa-apa.."

me : apa mia nak buat?? mia takod ..
mama : betul ke mia langgar kucing? mati ke tak?

me : mia tak tahu ..
abang : tak ada apa-apalah.. dah..takyah nak nangis.. lagipun bukan sengaja pun..
me : tapi mia takod karang dpt musibah kalau pandu kereta ni..
abang : issh..tak elok cakap camtu..musibah, hanya Allah shj yang tentukan.. jangan nak ngada-ngada..
me : takot..

mama : betul ke kau langgar kucing tu tadi? kalau langgar kau kena tanam dia elok2, kapankan dia..
me : ntah lah ma..mia xtau nk buat camne sekarang.. mia takodlah..apa nak buat nih,.. kucing tu kan binatang kesayangan nabi..
abang : esok kau pi car wash..basuh keta ni..
me : takot..
abang : sudah-sudahlah tuh.. bukan kau sengaja pun kan? bnyak-banyak doa.. 
me : hmm..


YA ALLAH ya TUHANKU..KAU AMPUNILAH dosa ku YA Allah..
sesungguhnya aku tak sengaja melanggar makhluk mu yakni makhluk kesayangan RASULULLAH S.A.W..
jauhkan aku dan keluargaku dari kejadian yang tidak diingini berlaku..
amin..

Friday, April 8, 2011

GAMBAR yang ditangkap secara TAK SENGAJA.

assalamualaikum..
wah tajuk nak HOT je kan?
memang tgh hot pon skrang..

xpe2..biarlah budak-budak tu INSAf dengan sendirinya..

ok..
dalam minggu ni sangat busy lah juga tp dptlah arrange schedule dgn betul..

oh yeah ! jumpe ngn kakak ku :)





terkantoi sudah dia pi DATING :)
happy tgok dia happy yaw :)


ok..
ALHAMDULILLAH..

setiap balik dari sekolah, lepak McD kajang..
pi siapkan assgment..karang kalau balik, boleh rehat..then boleh study..
tak payah nak pikir pasal assgment ag kan?




tp tak selalu lah..
sebab kadang-kadang kalau tak ada assignment, balik rumah terus..
save sikit minyak dengan duit :)

tapi ada yang tak bestnya kalau kat mcd ni..
bisingnya YA RABBI..
dengan ramai budak-budak sekolah bagai..

itu oklah..
tapi ada gak yang tak senang duduk sebab melihat aksi yang kurang matang di sebalik kerusi besau yang menghalang manusia daripada memandang.
tp akhirnya terkantoi juga oleh kami.. :)

 ******







 "COUPLE caught in MCD"
hahaha..


eyh!
ni utk umur 18++ shj boleh lihat..
yang under 18..
jangan tengok..

jangan buat !
segala-galanya jangan :)
saya tahu anda baik :)

yang 2 orang depan tu hanya model shj..

dorang ni gila-gila sikit kalau jumpa dengan benda-benda nih..

*****

yang ni pula..
kerja yang TAK BERAPA SENONOH kami lepas study :)







yang si NESSA ni memang blur gler tp sangat comel nih !!


oklah..
malas nak cakap banyak.
kepala pun tengah pening lah ..
ayoo..ama.. !

(ooii..kau memang dah cakap banyak dah pun Mia ! )