geng maen pasir saya ! TQ :)

Friday, March 4, 2011

HAPPY BIRTHDAY ELDA :)

assalamualaikum..
entry ini act dari siang balik sekolah td nak buat, tp disebabkan ade hal-hal yang tak dapat nak di elakkan,
so di postpone..
dan sekarang baru nak post entry ini :)

on 4 MARCH 2011 ,
birthday si CIK ELDA kita nih :)
yang ke-19 :)
sudah tua dah dia :)


so kiteorang ade buat suprise party, kecil2 jea..
itupon dlam kelas lepas sekolah :)

plan yang agak menjadi :)
bagus budak-budak ni surprisekan minah nih..

saya pula hampir-hampir tak jadi tp di sebabkan muka serius yang tahap nak meletop nih.
citer die macam ini....
********
*******
*****

habis je kelas,
saya ajak si Elda temankan saya ke parking kereta saya sebab saya tertinggal kamera kat dashboard kereta,
so saya bagi alasan..
suruh elda carikan keychain saya yang hilang..
so bila buka jea pintu kereta saya cepat2 ambil kamera then Alhamdulillah saya jumpa balik keychain MIA saya tuh..
so saya ajak si Elda ni naik ke kelas sekejap sebab saya nak bagi barang dekat wafaa..

act budak-budak lain tgh sdiakan plan+port terbaik utk meng'ambush' si cik kak kita nih..

so yang saya bengang, si Elda ni tak mahu ikut saya naik kelas..
dia tetap nak tunggu e-khen kat tempat paking motor,
so saya bg alasan yang "e-khen ada kerja dekat kelas, maybe lambat lagi dia nak balik, alang-alang pi naik kelas, jangan tnggu sorang2 kat sini, bahaya.."
si ELDA tetap tak mahu naik ke kelas..
setelah adegan pujuk memujuk, berjaya juga saya bawa si ELDA ni naik kelas yang 'bertingkat-tingkat' nih..

dengan mulut yang membebel sambil naik tangga ke kelas..
tetapi yang bestnya, kaki dia tetap berjalan dan memanjat kaki-kaki tngga untuk naik ke kelas..
elda..elda :)

then sampai je kat kelas, kelas dah habis bertutup,
then
ELDA : tgok mia.. dorang mana ada kat kelas.. issshh..kena turun balik pula bagaiii..
me : ehhh? mane dorang nih ( act tahu dorang ade kat dlam kelas) rasanya ada dalam ni..tu bayang-bayang
ELDA : aloo..mana e-khen nih.. dengan apa aku nak balik nih..

saya pun ketuk pintu kelas, then saya masuk kelas dlu sblum ELDA,
yang lain dah get ready ngn party instrument masing-masing, cuma..sayang sekali tiada TEPUNG..

yang tak 'boleh bla' si FATIMAH dan IFFAH dah get ready nyorok sebelah pintu dengan intrument msing2 yang meletup2 tuh..
dengan muka yang macam nak pukul orang jea..
haha..

then bila ELDA masuk...

*****

kebabooooommmm...



agak terkejut beruk lah jugak CIK ELDA kita nih..




ini kerja si E-KHEN, WAFAA dan FATH.



oh yea..lupa pula..
cake yang ELDA potong ni hasil buatan ERINA MASRIL :)
sedap woookkkk :)


 dan kek tu pula dah jadi macam cake kelapa sebab sampah-sampah dari yang letop2 instrument msuk dkat cake tuh..
hahaha



si wafaa beriya-iya tu potong cake tuh..haha
saya pula, buangkan benda putih-putih atas cake tuh..

*ketua dan penolong BIRO KEBAJIKAN :)


* budak-budak yang buat kecoh dalam kelas :)
lebih-lebih lagi yang tengah syok sakan melompat tuh..
e-khen tak nampak pula..

*kesian ERINA, saya TER halang dia pulak..hehee



*selamat hari tua ELDA NADZIRAH BT ROSLI :)
kami semua sayang awak :)


dah terkono : ELDA NADZIRAH
mak cik-makcik dalang : E-KHEN, WAFAA, FATIMAH, MIA, KHATY, IFFAH, RAHIEM, NESSA, DORA, ERINA, AISYAH, AMANDA, NELLY, SOFEA















3 comments:

tinggalkan pesan anda disini :)