geng maen pasir saya ! TQ :)

Saturday, March 26, 2011

apa maksud mimpi saya?

assalamualaikum readers :)
salam 1 MALAYSIA.
layan lagu nih jap..

hey..nak tahu tak..malam tadi saya mimpi yang menyedihkan gak..
sampai nangis2 koddddd..

mimpi saya adalah :

saya bermimpi hidup saya sekeluarga sungguh happy, tapi pada suatu hari mama sakit..
ayah bawa mama pergi hospital, doktor kata mama tak boleh hidup lama..

so saya sedih sangat.. mama suruh send msg dekat abang-abang yang lain

msg die berbunyi macam ni ha..
: mama dah meninggal dunia :


saya hantar msg kat abang-abang saya yang lain..

tak lama lepas tu, abang-abang lain reply..mereka tak percaya..mereka kata saya main-main.. mereka marah-marah saya sebab saya ni suka hantar msg main-main kat mereka..
mereka kata mereka tak dapat balik rumah sebab sibuk dengan kerja.

saya pon duduk kat sebelah tempat mama berbaring..
saya nak tanya, kenapa mama suruh saya hantar msg mcm tu..
tp tiba-tiba mama bersuara
" nanti kalau mama dah tak ada, mia jaga ayah tau..
mia jaga rumah
mia masakkan untuk ayah
mia kemas rumah
bangun awal setiap pagi
mia jadi anak yang solehah tau
belajar rajin-rajin banggakan ayah.
jangan buat ayah marah "

saya menangis..
saya nak ckap..
tapi knapa tak boleh keluar?
saya nak cakap macam ni

"mama..jangan tinggalkan mia..
kalau mama tak ada,
siapa nak msakkan utk mia?
siapa nak kjutkan mia setiap hari?
siapa nak sayang mia lg? "

tiba-tiba..
mama kaku..mata mama terpejam..
tangan mama sejuk sangat..
mama dah tak ada ke?

saya jerit..
tapi kenapa suara saya tak keluar?

ohh..saya mimpi..
(saya buka mata)
eyh ! tidakkk..saya bukan mimpi..
saya dekat dunia yang sama.

eyh ! mama mama..bangun..bangun..
JANGAN TINGGALKAN MIA.
YA ALLAH..tolonglah..

saya buka mata..
saya tersedar..
"eh ! apa pasal ada air mata keluar ni?"

ALHAMDULILLAH..
mimpi rupanya..
mimpi dalam mimpi..

YA ALLAH..takutnya kehilangan orang yang paling saya sayang..

saya bangun je saya terus pergi dekat mama..
mama tengah tengok TV lah..
ALHAMDULILLAH again..

saya pandang muka mama..
teringat ustazah ada cakap 
"kalau kita pandang muka mak kita, kita dah dapat pahala"

mama..mia sayang mama sangat sangat sangat sangat..
JANGAN TINGGALKAN MIA eyh?
selepas ini saya tak nak lagi bantah cakap mama..
saya tak nak melawan cakap mama
saya tak nak lagi tinggikan suara dekat mama..

maafkan mia mama..
mia sayang kat mama

mungkin Allah datangkan mimpi ni untuk sedarkan mia..
tapi mohon sangat pada MU Ya Allah..
jangan ambil mama dari mia..
mia tak sanggup..


I LOVE YOU SOO MUCH MAMA
dont ever leave me mom
i can't move on without u
i really-really regret what i've done to you.
im soo sorry mom coz i never make u proud of me..( i think )
but i promise..
i will make u proud to be my mom..
yea..MY LOVELY MOM.

can i dedicate a video n a song to you mom ?




with love from your  youngest daughter,
NOR UMIRA NAZIRA BT NAZIR

5 comments:

  1. bila ckp pasl mak.. mesti sedihkan.. :(

    ReplyDelete
  2. ha'ah..:(
    so hrgailah ibu kte slgi mereka msih ada :)

    ReplyDelete
  3. ce search lagu ni warisan - jasa bonda lg feel hehehe

    ReplyDelete
  4. remy : really..? ok :)
    farihanim : yup dear :)

    ReplyDelete

tinggalkan pesan anda disini :)