geng maen pasir saya ! TQ :)

Thursday, February 24, 2011

YA ALLAH..dugaan

assalamualaikum.
24 FEB 2011.
saya dan wafaa excident motor..

di mana???
di selekoh MAUT , turun dari jambatan, berhampiran dengan METRO KAJANG, bersebelahan dengan MARA,KAJANG.

cuaca?
hujan renyai2..

kenapa boleh excident ?
mungkin sebab hujan, so maybe saya terbawa laju..
then tergelincir..ALHAMDULILLAH, xde kereta yang datang laju ke arah slekoh tu..

knapa nak rushing-rushing?
sebab saya nak kejar pejabat MEGAHWANGSA yang tutup pukul 5petang.. masa tu dah pukul 4.25ptg..
saya nak kena ambil lesen saya :(

sape-sape yang tolong?
ade sorg uncle INDIA nih..mse kjadian die sebelah kami..
masa kami excident, die terus reverse motor die utk bantu kami..
then ade abg-abg yang duduk kat MARA tlg kami utk angkat motor dan bawa kami ke MARA..
*thanks semua..

any injured?
yup.. external injuries..
saya injured di bhgian kaki,pinggang dan tangan..
wafaa injured di bahagian lengan dan pinggang..

saya sedih sebab buat anak orang macam tu..
sian wafaa :(
"maafkan aku fa"

saya sedih sebab kasut+kain sekolah yang baru saya pakai tak sampai seminggu dah koyak :(

kami pon duduk dekat MARA tu hampir 1 jam..
sebab tunggu hujan berhenti+ tnggu shocked itu hilang..

hujan dan kurang, kami pon balik,
thank to kakak yang blnje kami minum, THANK YOU soo MUCH ! insyaallah kami datang MARA lagi :)

saya terus pi bengkel moto coz handle motor bengkok,
very dangerous if i still ride tht motor..
so after repair,
taukey tu cakap..
"ayooo..awak perlu tukar tayar depan maaa..sebab bunga tayar depan sudah haus.. ini boleh excident lagi maa"

owhh... patut lah smnjak 2mnjak ni sy bawa motor asyik rasa lain jea..
tak pelah..
esok saya dah bawa kereta :)

mungkin ada hikmah d'sebalik semua nih :)
ALHAMDULILLAH coz we are safe now..
kalau ade kereta yang lalu kat situ, alamat kami dah xde dah sekarang..
Alhamdulillah..

walaupun injured ni memang PEDIH, tp itu yang membuatkan saya lebih berhati-hati :)
dan itu juga merupakan kenangan MANIS kami berdua :)
orang lepas excident menangis bagai..
tp kami TERGELAK :)
memang kami berdua sewel ! :)


PEDIH :(
MIA NAZIRA NAZIR

2 comments:

tinggalkan pesan anda disini :)