geng maen pasir saya ! TQ :)

Friday, February 18, 2011

story - mory part 2 :)

assalamualaikum semuaaaaaaaaa..
happy nya hari ni..
tp sedih juga...

1st
ALHAMDULILLAH..thnkz to ALLAH :)
coz i have done for my license..
and the result is GREAT:)

nk dgar cter tak?
xnak pon xpe..
tp saya tetap nak citer jugak..hahha
1st test saya kena test kat LITAR dulu,
so no giliran saya 54..
tnggu punya tunggu sampai naik dungu..
akhirnya tibalah GILIRAN saya..

saya naik kereta no plat WKY 5436
(wah! ingat kau mia !)
mstilah..sebab kereta tu mmng ****.
dahlah gear die ssh nak tukar,
hand-break die pulak susah nak tarik..
memang malang lah naseb sebab dapat kereta macam tu,,..

tibelah turn saya utk naik BUKIT..
bawak lah sampai tayar depan masuk dalam line putih..
ok cun! memang masuk !
then..
JPJ : no giliran berapa?
me : 54
JPJ : ok turun !
me : ok

then nak turun je bukit, kereta yang saya bawa macam 'ter'reverse..
"OMG ! gagal ke?"

JPJ :  dah turun !

saya pon turunlah dari kereta..
tinggalkan kereta kat atas bukit, sebab kalau orang gagal BUKIT, tinggalkan je kereta kat tempat yang kita gagal, so saya pon tnggalkan jelah..

JPJ : turunkan kereta dulu..
me : isshhh!! akukan dah gagal ! asl kne turunkan kereta ? mengada-ngade !

so saya pon trun bukit sambil bengang sebab gagal kan ,

mula lah memikirkan 'impian' saya musnah,
dunia saya gelap,
duit yang akan di keluarkan lagi utk repeat,
rasa macam nak bnuh diri jea..

then park kereta tu kat tepi jalan nak ke side-parking
saya pon keluar dari kereta sambil bawa beg pergi kat JPJnya pondok ,
sampai ke JPJ nye pondok,

JPJ : sign sini..
me : ok.
(sambil muka kesian)

saya tak tengok result tu lagi..
saya pon terus menuju ke ayah..yang duduk tak jauh dari tempat test,
saya belari sambil menangis kat ayah,
dah tak kira dah orang lain pandang ke hape..
ayah pon macam marah jea,
then saya pon duduk kat sebelah ayah sambil tengok result,

WHAT??!! LULUS ?

ayah : asal?
me : eh? lulus ? bukan gagal ke?
ayah : haaa...tanye kat JPJ tu..

saya pon terus berlari ke bukit tempat JPJ nye pondok,
then saya tengok kereta yang saya gunakn utk test kat litar tu masih terdampar kt tempat yang saya park tu..
baru saya tahu yang saya LULUS!!

me : abg! saya lulus ke gagal ni ?
JPJ : lulus lah..hey..lulus salah, gagal pon salah..
me : oh yeah?  terima kasih bang..

saya terus belari kat kereta yang terdampar kat tempat yang saya tinggalkan tu..
tinggal kereta saya jea, yang lain semua dah pi test side-parking..
saya pon terus lah menuju ke side-parking no 2,

mase tu saya dah mula risau sebab ramai yang gagal mase side parking nih..
dengan penuh berhati-hati, saya laluilah side park dengan cara saya..

ALHAMDULILLAH ! passssss!!

terus menuju ke 3 pointer,
kan kalau test yang ini hanya 2kali sahaja boleh break kan?
so, saya pon buat benda nih pelan2..jangan gopoh, nanti semua tak jadi..
JPJ dah usha dah..
"aku salah ke?"
"aku gagal ke"
mulalah risau sebab saya 'macam' 3 kali break..
macam lahh...
then dah keluar dari 3 pointer, knelah park kereta yang sengal tu kat tempat bukit tu balik,
saya belari lah ke pondok JPJ side-parking + 3pointer tu,
tgok je result,
sambil berdoa..fuh..fuh..
"harap-harap LULUS"
tgok je result,
ALHAMDULILLAH :) LULUS :)

saya pergi je kat tempat ayah duduk, dengan penuh bangga saya tunjuk result kat ayah :)
giler happy koddd :)

then saya kne test on the road pulak..
hopefully dapat JPJ yang best !

kalau on the road ni saya tak risau sangat sebab bagi saya senang..
*ceh ! bongkak kau mia ! hahaa..bukanlahhh

akhirnya tibalah giliran saya..
dapat JPJ perempuan..
kakak kod asenyer..sebab macam muda..
masuk je kereta mulalah dengan peramah alam saya nih..
ucap 'selamat pagi' bagai..

nasib baiklah...
JPJ tu baik :)
sangatttt baik :)

Alhamdulillah :) lulus :)
dengan markah 18/20 sahaja..
sikit giler :(
tak apalah janji LULUS :)
alhamdulillah :)

ni pon semua berkat usaha ayah yang penat lelah ajar saya,
berkat mama sebab mendoakan saya :)
berkat rakan-rakan yang lain dan si dia sebab mendoakan saya :)
dan 
TERIMA KASIH ALLAH sebab melancarkan perjalanan saya :)
Alhamdulillah :)

2nd :
balik je dari test,
ayah , mama dan abang bersiap-siap dengan luggage mereka



sebab dorang nak pergi bercuti ptg nih..
"hamboi..macam nak tinggal sana jea.."
tnggal lah saya dan kakak+abg ipar+alya balqis..

msti rindu kat ayah ngn mama,
dorang bawak kereta saya pi KLIA pulakkkk..
so xdelah kereta saya nak pi 'meronggeng' utk beberapa hari ni..

hopefully, mereka selamat sampai dan selamat pulang :)
rindulaahh :)

dari anakmu :)
MIA NAZIRA NAZIR


No comments:

Post a Comment

tinggalkan pesan anda disini :)