geng maen pasir saya ! TQ :)

Friday, February 11, 2011

experience? hehe

holla..
assalamualaikum :)
lame dah tak update blog nih :)
naseb lah tak bersarang..


ni nak share lah kisah saya dan menjadi driver nih..
OMG? mia jadi driver? hahah
citer nak gempak je lah kan?


ni sbb dah GIAN nak drive bagai..
kira dah lama juga tak drive nih..
lepastu yang menambahkan ke'excited' an itu adalah..
drive pi ALAMANDA,PUTRAJAYA dan SUNGAI CHUA KAJANG.
pergh! memang first time bawak pi shopping complex ni..
pastu nak lalu auto gate lak tu..
dah lah bawa kereta manual..


mula-mula ingat nak give up..
sbb rase-rase nye macam tak boleh nak bawa sbb jammed giler bila nak park tu..

cter die best nih..
masa nak ambil ticket masuk auto-gate tu, kereta yang saya drive 'ter' undur ke belakang..
semua dah panic dah..
siap kakak ngan mama dah berselawat ke atas NABI..
laaa...tak percaya plak korang nih..

ayah cakap..
"ni lah akibatnya terlalu biasa sangat bawa kereta AUTO"

mse nak enter auto-gate tu..
lagi sikit nak terlanggar tangan pengawal yang nak bagi ticket tu..
sampai tergelak-gelak pengawal **** tu sbb tgok saya drive mengundur,,..
hey2..bukan salah I kay..
salahkan kereta ferrari i tu sbb sape suh die mengundur..
memang MEMALUKAN..haha

takpe-takpe..wa relax je der..
muka masih hensem ag..
takde peluh-peluh macam HANIF dan YEN, makan sup sampai menitik-nitik peluh kat kantin..

mase dah lepas auto-gate tu..
aduii..wa rasa macam nak sujud syukur je sbb wa dapat park kereta dengan LURUSnya..
wa dapat keluar kereta dengan JAYA nya,..

kira bab2 parking wa sudah 'pass' lah..
heheh..

lepas je habis bershopping di alamanda..
mama ajak pi round satu putrajaya..
yess!! ini yang saya sukaaaaaa...
sebab saya leyh bawa laju selaju yang saya mahu..haha
*jangan nak berangan mia..ayah awak ada kat sebelah tu..


oppss! terbantut pula..
ayah dah macam pegawai JPJ dok sebelah..
maaf pak..maaf..
ampun pak..ampun..heee

ronda-ronda putrajaya, pastu ternampak sebuah BAZAAR yang sungguh besarrrrr...
memang GILA dok sana..
makanan yang SEDAP-SEDAP..
barang yang MURAH-MURAH..
pergh!
nyesal bli baju dekat alamanda yang mahal mencekik tu..haha

ayah tak nak pergi bazaar..
tp memandangkan mama, kakak dan saya berkenan untuk berjalan-jalan di sana,..
apakan daya..
saya pun melencong kereta ke sana..
dengan 'lap' yang agak maut lah juga..
tp serius..memang sengaja je 'lap' gitu..
konon lahhh...hahaha

pergi je sana..
memang agak ramai orang..
tp INI memang serius sebab selendang + inner MEMANG MURAH BELAKA !!
memang GILA pi sana..

adelah sikit borong makanan..
cendol !! pergh!!! meleleh air liur..
hirup punya hirup..
sampai straw-straw rasa nak makan sekali..
sedap seyh !
ape ntah nama cendol die..
memang LAZAT !

ok2..cop2..
lupakan cendol yang menggiurkan itu seketika..
kembali kepada jalan yang lurus..

eyh? dah habis dah cerita sebenarnya..
hahaha

*cerita yang AGAK tergantung :P


nak pergi BAZAAR itu lagi dan lagi..
MIA NAZIRA NAZIR


6 comments:

  1. sebelum ni tak biasa bawa kereta manual ke??awal2 mmg mcm tu..lama2 nnti akan biasa gak..jgn risau..dan awk bawa kereta ferrari??wow!!! pasal kereta mengundur tu,,okay...alief tak jadi nak crita...hehe.lwak la awk ni..bawa kereta mengundur..teringat time alief test kreta dulu..haha

    ReplyDelete
  2. biase mmg biase bwk,tp frst time bwk pi park kat shoppng complex yg sesak tu..
    ferrari? hahaha.. lurus benar..
    kerata kancil lah..saya pnggl ferrari :P
    hahaha..
    sje je uat mngundur..hahaha

    ReplyDelete
  3. hahah mia caya lah sama awk... suke2 nnti bwa saya jln2 ok..

    ReplyDelete
  4. smia ferrari kontot ae.. ahha nmpknye ferrari aku ada kmbar lah.. miss my old ferrari kontot.. can i having it back?

    ReplyDelete
  5. hahaha
    dora..
    ferrari aku akn mnjadi milik ayah aku blek..
    aq nk minicopper malaysia..
    hahahaha

    ReplyDelete

tinggalkan pesan anda disini :)