geng maen pasir saya ! TQ :)

Friday, January 14, 2011

SENYUM lah sikit pakcik..makcik !

salam :)
holla..
arini ade perjumpaan ibubapa dan para guru untuk sesiapa yang tahun ni amek exam macam PMR, SPM dan STPM..

so ckgu suh 6 ekor pengawas utk jd jurupandu bagi parents2 yang mai sini..
so sy d'tugaskan utk menjaga LOBI depan sekolah..
HANIF dan YEN di tugaskan utk menjaga GATE sekolah.
INTAN ditugaskan utk jd JURUPANDU dan akn menghantar para ibu bapa sampai nampak dewan sekolah..
then adelah bdk pengawas lelaki form 5 jge tingkat 3 depan library..

ckup sudah smpai situ..
tp kan..
yang best nyer kami je yang dtg..parents kami tak datang..
best kan?
hahaha
at least kami ade lah skit smbgan tenaga klo parents tak mai..

ok2..
yang menjadi PUNCA nya di sini..
bkan pasal apa..
cikgu HASLINDA suh SENYUM and ucap SELAMAT PAGI @ SELAMAT DATANG kepada parents yang hadir..
ok fine ! di situ !
so that means saya kne jadi seorang YANG PERAMAH di situ..
hey..mmg berkenan lah kan parents yang lain utk amek saya jadi menantu,,
(sudahlah mia..jgan nak perasan sangat lah )

dari pukul 7.55am..
saya sedia berdiri macam patung di depan lobi yang juga menempatkan sekumpulan cikgu2 utk menjadi guru pendaftar..
datang lah cikgu-cikgu yang mai lambat..

u guys tau lah kan..saya pon ala-ala murid baru kat sekolah tuh..
xsampai 1 tahun jagung kat sekolah tu..
cikgu-cikgu pon rmai tak kenal lagi especially sesi petang..
so kepada cikgu-cikgu yang BERTUAH dapat greeting "SELAMAT DATANG MAKCIK,PAKCIK..MEJA DAFTAR DI SANA YEA " dari saya , saya mintak maaf kay :)
bukan berniat nak kurang hajau..tp mmg saya tak tahu..
halalkan segala makan minum saya..hahah.. *tetiba lak

ok..so saya pon tercegat lah di lobi tuh..
dengan melihat ragam cikgu-cikgu yang datang..
biaselah kan..
tak tahu lah nape arini ase cam LUAR BIASA..
ase PERAMAH semacam lah kan..
bile cikgu yang saya kenal macam DATIN,TEACHER AZLINA,CIKGU SITI HAJAR,PN WAN..
"bukan main ko mia.. siap kenyit2 mate tuh.."

hahah..
ok2..itu pon bukan membabitkan tajuk nih..
yang menjadi satu kemusykilan..
biaselah kan..kalau penyambut tetamu knelah peramah,senyum kannn?
so saya pon senyumlah dan wish tht greeting kat para ibu bapa..

macam-macamlah ragam mereka..
ade yang senyumm...ade yang menjeling..ade yang garangg...ade yang peramah habis !

ade seorang pakcik nih..dari jauh dok senyum je..
pergh ! sejuk aty den.. tak payah lah nk snyum sangat kali nih..


dan ade seorang makcik nih..
pakat menjeling pulak die..
orang wish dengan penuh kesopanan dan kesusilaan..
ingat orang nak sangat ke snyum dan wish kat die?

macam manalah nak tnjukkn contoh yang baik kepada muda mudi kalau diri sendri pon xreti nak beradab..
*marah ni..marah ni

at least senyum ke..BUKAN KENA BAYAR PON lahh..

tgok macam nih..
pon boleh je senyum..lagi manis kod.. :)

"oh..mngkin sebab kau nih BUDAK SEKOLAH HINGUSAN YANG HANYA BERBAJU SEKOLAH  kod Mia.."
"hamboi! kang aku tulis nama dkat kertas bagi kat cikgu baru tau! haha.. opppss! ni mak orang lah.."

"atau mungkin kau senyum kat suami die kod mia?"
" hey..mne ade suami die kat situ ! "
biarlah..
mungkin saya tak ade rezeki nak melihat senyuman manis die kod..
atau mungkin kena bayar kod kalau nak tengok senyuman die..

act ramai lagi yang berlagak begitu..
xpe2.. saya tak amek hati pon..
saya pon dah muak dengan ragam ibu bapa gtu..

lpastu saya terdengar suara orang memanggil saya..

"Mia..mia..kau buat ape kat situ? "
oh..cikgu hajar rupanya yang menjerit disitu..
"TUGU NEGARA cikgu ! "
"apa?"
"TUGU NEGARA ! "
saya pon pakat dok melalak di situ..
"ohh..hahaha..ingatkan tunggu orang datang meminang"
"haisshhh .. banyak lah! hahah" 
 cikgu nih..
ade unsur mengkantoikan saya disitu..haha

lpas je ibu bapa dok ramai-ramai pakat dgar ceramah di dewan
kami diberi makan dan minum yang secukupnya..melantak lah kiranya..
slpastu tak habis lg seyh..
kami kne ronda satu sekolah yang bertingkat-tingkat tuh..
pergh! sorang di beri satu blok..
so saya kne ronda blok makmal dan blok area ting. 4..
yeah! memang hujung dunia lah kan?

coz kne cari kelas yang di suruh oleh cikgu untuk mengecat klas,,
lpas je habis ronda-ronda tuh..

boleh lah balik dengan megahnya,,..hahaha

senyum lah makcikkkkkk..


susah jugak nak cari orang yang senyum nih..

lebih manis kalau si dia nih yang senyum..
aww...tergugat iman !
comel seyh!

nenek ni pon ape kurang nya,..
murah dengan senyuman !
bravooo..




2 comments:

  1. hehehe...sabar2, pakcik tuu gigi rongngak kan?malu nak tunjjuk gigi laa tuu

    My recent post ►Filem - Lie To Me

    ReplyDelete

tinggalkan pesan anda disini :)