geng maen pasir saya ! TQ :)

Saturday, January 22, 2011

patah tumbuh hilang berganti..

holla salam semua :)
act xtau nk ltak tajuk ape..
ase mcm lmah plak bdan nih..
ni kes tande2 nk tdo lah nih -_-

xpe2 be4 tht..i need to post new entry for today :)

spe nk bce..bcelah..spe xnk xpe2..
sy xkesah..tp TER touching skit..hahaha
gurau-garu :)

oh yeaaaa??
oh..hari ni ade sekolah ganti..so kami yang BUDAK SEKOLAH NIH..
opsss! Pra -U ni d'khndaki hadir ke sekolah ats sebab ade SEMINAR UPU..
yeap..sminar UPU..
but suddnly..sminar tu d'batalkan sbb pencramh die tak hadir..
atoooyaii...


pastu kauselor sekolah uat lah pelbagai aktiviti yg kire tak membosankan pelajar lah..
ala-ala kami ni tgh ORIENTASI lah knon..



ckgu suh terangkan dan bentangkan "kenapa KITA kena ambil mata pelajaran Pengajian Am, Pengajian Perniagaan, Ekonomi,Seni visual , Bahasa Melayu, Geografi, Sejarah."?
pastu ckgu suh jwap soalan "Bgaimana mahu mengenali potensi diri kite"..
laaa...dh name ckgu kaunseling..so tak lari lah kan klau bab-bab phsycol0gy nih..

so ckgu divide into 7 group..
which is accordng to any subjct in STPM..
wow !

so ckgu choose a leader for all group..
then leader tu akn cr lah anak-anak ayam die..

then i would like to choose EKONOMI..
which is FATIMAH anak pakcik Sinwan as a leader..
so combine skli ngn Nora iffah..



so bincang punye bincang dapatlah kesepakatan..
ckgu bg 20min utk bglah ayat-ayat power utk menarik minat semua org utk ambil sbjct nih..
then kne present..
tp rase-rase 19min kami hanye berborak ksong..
haha..

satu per satu sbjct kne presnt oleh spe2 e lah yg volunteer dri utk hdir ke depan..
bermula dari SENI VISUAL

si ELDA NADZIRAH membentangkan dgn yakin :)
kemudian..
group si DORA 

group panjang berjela-jela

mse group ni sgtlah lame mmbentangkan psal BAHASA MELAYU..
sehinggakan..
wafaa naik ngantok..

smua naik bosan..hahaha
yela..terlajak msuk sejarah BM bagai..
Bahasa Melayu datang dr New Zealand..
ckgu pon hairan..
tp nseb baik bg pngetahuan baru buat kita semua :)
start daripada group nih lah smua nak berdebat..
ntah ape ntah nk d'debatkan..

then group PENGAJIAN AM..

si ERINA MASRIL bentangkan dngan ayu-ayu gitu :)
lpas je Pengajian Am..
group sbjct GEOGRAFI..
tp yang bentangkan tu cpt sgt..
xsmpat nk tgkap pic bdk comel yg bernama jaja tuh..hehehe

lps group GEO,SEJARAH pulak..

si AMANDA dn RENUKA.
ckgu Zuriyati lak berminat dan suke dengan sejarah nih..
sy? hahahahx..
TAK MINAT kodddddddd :P

then group EKONOMI..
group saya?






tp yang best nye nih..
saya dengan iffah hanye meng 'agree' kan..
yea..yea..yup..yea btol ! haha
*menyomak je :P

Fatimah lah byk yg nk d'bahas nye..
saya hanya garam dan hanya masukkn hujah sy skit seckup rase :)

then akhir sekali group bdak business stdy..




haaa..budak-budak bwah umo nih..
hahaha

tp kali nih.. WAFAA berjaya buat NAIMAH terdiam :)
tahniah Wafaa..hahaha




ni pulak adelah aksi-aksi tak snonoh kami..
atoyai..tak padan dengan UMUR :)




mse nih sbb terlalu 'taksub' dgn biskut mini niih..





ahahah..PENGOTOR !

lepas tu pulak..
si Dora suh jadi matured 'skit'

ni lah hasilnyer..





dan tak lama lepas tu..

kembali bertukar..
heyy..MEMANG SAH KITA nih xleyh MATURED 100%






dan dora pon malas nak layan kami..
die buat hal dia dngan laptop MINI die tuh...
hahaha


tp hari ni memang sbnrnye membosankan..


tgok je dorang macam gini,,,
berminat semacam je..

tp zahirnye...
macam nih..





uat hal msing-masing..
baguskan ?

dan ade juga budak yang TIDUR..
ayooo..



segala gaya die leyh buat si azeem nih..
tnggal kuak lentang je..


oh yea..awl-awl ag..ckgu ade bg kertas ttg CGPA..
macam mana nk mengira dan nak tahu kita CGPA berapa..
yelaaa...takot pulak kang nanti ingat Majlis Pelajaran Malaysia nak tipu pulak..
so ckgu pon bg benda nih utk d'tampal di buku Pengajian Am..


yeahh..
hopefully saya dpt capai target sy :)
amin.. :)

yang sedih pula hari nih,,
mase kami kena presentation tuh..
tibe-tibe ckgu AZMAN masuk dlm Bilik Kuliah..
dan minta maaf jika die ade buat silap sepanjang mengajar kami..








act die mengajar BUDAK MAKRO ekonomi jer..
tp memandangkan die ckgu Disiplin..so die takot ade org marah ke or bengang kat die spnjng jd guru dsiplin..

tp..die pon xdelah garang mane..
best giler die mengajar..!

sedih sangat bila die ucap SELAMAT TINGGAL ngn kami..
lebih-lebih time die sebut nama BUDAK YANG die ajar ..
ONG,MIA,FATIMAH,NORAIFFAH,KAVIYAA,RAHIEM,HANIF,MEGAT,FATIMAH AZ-ZAHRAH.

sdih sangat der..
wa..memang ganas..tp dlam hati ade taman !!

tbe-tbe ingat time MUET ..
mase nih dapat jadual baru..kat jadual tu ade name short-form guru yg mengajar setiap subjct..
then sy lihat GURU MAKRO bertukar..
bukan MNA-Mohd Noor Azman
ttp RVT..

then saya tanye kat teacher Azlina

me : teacher ! RVT tu siape?
teacher : RVT ? siapa pulak tu?
me : dia ajar ekonomi laa..
teacher : ohh..PUAN REVATI..dia ajar ekonomi stndard form..kenapa?
me : xdelah..die ajar kami MAKRO lah..hmm..die garang tak teacher?
tacher : im not sure yet lah..
ttbe hanif menyampuk..
hanif : teacher-teacher..mane nak dapat surat BERHENTI SEKOLAH ?

kami semua tergelak je..
coz anep secara automatic dan spontan tanye 'surat berhenti sekolah' sbb tak nak selain ckgu azman ajar MAKRO..
hahaha..

tp..dah dia nak pindah..nk buat gi mana?
lgpon dia nak dekat dengan family die..anak-anak dan bini die kat PENANG..
die je kat sini..
shian ckgu..
takpelah kami restu perjalanan ckgu pi sane :)

yang best ngn ckgu azman nih..
die tak kisah org nak panggl die ape..
tp budak-budak pnggil die cikgu 'BOB'..
biaselah tu..ckgu pon jenis yg open aje..

lpastu ckgu nih..
asl msuk klas je buat lawak dgn loghat kedah die..
pastu dengar die gelak..comel sangat, sampai kami ikut tergelak sama :))

hope fully ckgu bahagia d'samping family kat sane :)
dan doakan kejayaan KAMI semua utk STPM kelak :)


p/s : agak panjang juga kan entry nih..hahaha

Mia Nazira Nazir





tata :)


2 comments:

tinggalkan pesan anda disini :)