geng maen pasir saya ! TQ :)

Sunday, January 30, 2011

perut meletup lagiiii -_-?

salam ..
tajuk entry yang agak menyakitkan hati juga kan?

ini masuk kali ke-3 saya promote restaurant nih kat BLOG ni..
xde orang pon nak bg tips atas bnda nih..
ni yang nak mengamuk sakan nih..haha

*gurau-garu :)

ok..act bnda nih nk post lame..dh lame tsimpan dlm draft..
tp memandangkan mls nak upload pic so terbantut nk post bnda nih ;)

mse nih abg shah dpt durian runtuh so blnje 1 fmly mkn sini :)
then abg bg sy duit belanjeee...yipiiiiii...
hppy xterkata..
xde lah pasni sy akan ckp 'bajet wa BURST'
hahah
wafaa akn sntiase BOSAN bile sy kate begini..


ok :) ni antara ragam fmly smasa mkan dinner d'sini ;)



*bergaya ngn ALYA BALQIS jap ;)






















*jus DURIAN BELANDA :)
ENAK DONGGGG ;)

*kenyang tak terkata ;)



*pencuci mulut ? haha

* ayah kenyang?
 sambil menggosokkan perutnya ;)

*kenyang - kenyang :)





MARI MAKAN SAMPAI PECAH PERUT di 'HR RESTAURANT' :)
MIA NAZIRA NAZIR


Friday, January 28, 2011

TOPI AJAIB ?

salam semua :)
act sptt smlm sy nk post bnda nih..
tp memandangkan ttbe lak makhluk Allah tu wat msalah..t'bantut plak nk post :)

27 JANUARY 2011..
KHURSUS KEPIMPINAN PENGAWAS SEKOLAH..
yang d'anjurkan oleh PBK SMK kajang Utama..

pergh! letih+kerteh !
sangat2..ok lah..not badlah khursus die..
tp Alhamdulillah..berakhir juga pada pukul 4ptg dari pukul 8pg..

aktvti die ok lah..not bad..
1st adelah..reka cipta TOPI ajaib @ TOPI yang tak pernah d'buat orang..hanya 1 dalam dunia..
so die bg masa 45min untk siapkan dalam kumpulan..
tp topi tu mstilah sorang-sorang buat dengan menggunakan bahan-bahan terpakai ..
dan akhrnya saya berjaya buat topi lolipop..cincai je der..
wa time2 rushing2 nih tak kreatif sgt..( but act MEMANG tak kreatif pooonn )

tp syukurlah sbb wa tak give up..
yelah kan..tgok org lain punyelah  lawa-lawa, unik sangat , AWESOME !
tp nak buat camne..terima jelah ape yg d'buat :)

lpas je buat TOPI AJAIB.. KEJUTAN BUAT KAMIII oleh guru-guru kaunselor !!!
kami SEMUA d'kehendaki tawaf 1 sekolah sambil memperagakan TOPI buatan kami dan berjalan sambil pegang tangan berkumpulan..
ckgu punya ayat mase kami cakap 'malu' adalah "SENYUM..TAK PERLU KATA APA-APA"


"pttlah penceramah tu pasangkan lagu "SENYUM" by MALIQUE feat NAJWA..
rupenyer ade batu d'sebalik udang.."

ini haaa...aksi memalukan :P

*sorry act vid nih menegak..then xtau camne nk rotate :)
*carilah saya kalau anda BIJAK LAKSANA :)


tp benda ni lah buat kami LEBIH BERANI..
uat pe nak malu :)
malu bertempat lah kan? kan?
*kau pon malukan MIA? sudahlah..usah berbohong..haha

even rmai budak2 junior + senior upper 6 gelakkan kami..
but at least kami BERJAYA buat diri kami famous amous :P

tp memang klakar lah kan sbb ckgu tgh mengajar pon leyh t'nganga tgok kami bertawaf satu sekolah..
tak msuk lg ngan murid-murid die..sampai keluar klas..nak tgok kami dgn TOPI AJAIB kami :)
syukur lah sbb kami BERJAYA melakukan nya :)

dan inilah hasil ketidak MALU an kami :P






ni semua DALAM TOILET.
*act saya guna wafaa punya TOPI AJAIB. wafaa pulak guna TOPI AJAIB saya bawak pi surau :)


*ini TOPI AJAIB buatan elda nadzirah :)
unik kan? kau ade? heee













*yang ni pula dihadapan TOILET form 6 bersebelahan BILIK GURU :)






*yang macam lolipop tu baru SAYA PUNYA :)


*sian wafaa muka penat :)

seterusnya adalah aktviti 'for fun'
yakni mengenakan 'the leader of the group'
penceramah tu nyanyi psal 'anak gajah'..then all the leaders akan 'menari' sperti yang d'tunjukkan oleh penceramah tu..
*agak memalukan 
tp repect gilerlah kat dorang sbb BERANI sahut cabaran :)


*leader group saya ade bdak junior muka seJIBIK macam HUZAI :) tht's y i choose him as a leader :) 

then lepas je uat nih kami ade aktviti yang agak meletihkan lah..
ni lak kne gabung 2 group..
kami d'khendaki utk mengangakat+ mengangkut belon yang mengandungi air dengan menggunakan kerusi lalu kami d'ikat bersama 2group perempuan dgan benang NIPIS !

waaa..cabaran nih !





then kalau belon tu pecah dan benang tu putus, group tu akan d'denda utk membuat perfomance dikhalayak semua pengawas..
waahhh! berganda-ganda cabaran nih,,


so smua group buat dengan penuh berhati-hati..

kami d'kehendaki tawaf sparuh bangunan sekolah dan naik + turun tangga sambil mengangkut belon d'atas kerusi..
punyalah berhati-hati..lambat jgn cakaplah especially gegurls nih..
sampai kaunselor pon naik bosan menunggu .. 

as usual.. gegurl kalau panic ke ape-ape msti + semestinya akan MENJERIT..
so riuhlah rendahlah bangunan tu ngn jeritan :)


tp Alhamdulillah :) 
smuanya selamat..
tak ada kemalangan jiwa yang d'laporkan terkorban :)

masa kami sampai dewan..budak-budak yang dah sampai dlu tu nanyikan lagu "INILAH BARISAN KITA"..
punyelah bangga ..sambil kami pon join nyanyi sambil berusaha habiskan game nih..
dan kami tak rase BERSALAH sbb lembat=lambat + lembab :)

lastly, pada akhir khursus tu sorang wakil dari pngawas perempuan dan pengawas lelaki d'khendaki memberi ucapan.. so dari wakil perempuan adalah dora :)



*masing-masing keletihan slpas game dan masih duduk di dlam benang :)

dan tepat pkul 4pm..smua dah boleh balik..
macam ayam keluar reban sbb budak-budak smua dah 'berbau' masam dan mahu pulang utk BERENDAM..hahaha

had fun with them :)
MIA NAZIRA NAZIR