geng maen pasir saya ! TQ :)

Saturday, December 25, 2010

meyh sini..bila sy terkenang saat dimana sy ambil result PMR..

salam semua :)
alhamdulillah..
sy dh kembali ceria..
terima kasih kepada CIKGU HASLINDA sbb bnyk bg sy semangat.. :)
syg kat cikgu :)

orite..
post kali ni sy ttbe mahu mengungkap kembali detik-detik manis sewaktu sy ambil result PMR dan juga SPM..

-knpe tibe2 cite ttg nih?-

ohh..sebb sy tgok tv pasal budak-budak ambil result..
tibe-tibe memori manis sewaktu sy di tempat dorg mncul di benak fikiran sy..
(pergh! ayat~~~)

ok2..cite pasal PMR..
mase nih pelajar semua dikehendaki hadir ke sekolah dengan memakai pakaian sekolah utk ambil keputusan..
dlm pukul 9 lebih sy dh bersiap-siap..
mula-mula ingat tumpang kawan nama ZURAIZA..
tp malangnya dorang (ZURAIZA,FATIMAH,ANIS,SYAHIRA ELYA) dh pun bertolak..
jadi sy bergegas call abg ke 3..utk menghantar sy ke sekolah..
time tu pulak abg ade date dengan makwe die (kakak ipar)..
mmg langkah kanan lah kan sy..

smpai je sy di sekolah..
sy tgok muka budak-budak lain mcm pucat semacam jer..
macam tak cukup vitamin..haha
sy pun apa kurangnya..
kemudian..cikgu panggil semua murid2 datang dewan..
pergh ! time tu ade ase cam nk pengsan pun ade..demam..terkucil2..
degupan jantung tu cam nk meletup tau..

smpi je dewan..
ramai murid2 dh beratur mngikut kelas di hdpn ckgu..
mle2 sy tgok budak kelas Setia yakni kelas pertama..
pergh ! dpt je result..menjerit !
itu dh kira normal lah kan? haha.. macam histeria pon ada..

sorang demi sorg amek..
depan sy FATIMAH..
dengan takut2 tuh..
ckgu suruh tanda tangan dan ambil beberapa sijil kat situ..
pastu biasa lah kalau dah mengigil semua kerja cam kelamkabut kan?
eleyh..macam korang xpenah alami..
then selesai fatimah sign..
cikgu terus bg result..tp ckgu cam bg org suspens skitlah..
ckgu terus kira berapa A yang fatimah dapat..
Alhamdulillah 6A 2B kesemua nya..
apa lg? terus histeria lah dia..
smpai handphone kat tgn dicampaknya..
haha..lawak kalau ingat..


tiba lah giliran kamu wahai NOR UMIRA NAZIRA BT NAZIR..
seperti yg fatimah buat..sign bagai semua..
ckgu pun memberi resultnya..
mula-mula cikgu gelengkan kepala...
sy dah nak menangis nih..
sbar mia...
cikgu pon kira...blablablabla..
lepastu result pun bertukar tangan..
"TAHNIAH umira "

walau berapa A sy dpt..even x se power korang..sy ttp bersyukur

pergh !!! sy terus dapatkan fatimah...
peluk dia sepuas-puasnya..
sebb mse tu sy ingt sy dpt berapa je kan..
tp..Alhamdulillah..
syukur..

1st person yang sy call adalah ABG ke 3 sy..
time tu lak dia tgh dating..mmg 'saja' je nk ganggu,,haha
mse call tu sy menangis..
menangis gembira kodddd..
mse tu ingt lg abg cakap..

"mia nk ape? nnti abg belanja mia..tahniah sayang"


sy bukan main happy gilerr...

tp...
janji tinggal janji..
biaselah manusia..:)
tp tak pelah..sy faham dia pun nk kumpul duit nak kahwen..
agpon..saya  sayang sgt kat abg no 3 nih.. HERMAN DZULKARNAIN..
sbb ape?
sbb org kata muka sy dgan abg serupa tp tak sama..hahah (macam mana tu?)
lg 1 sbb abg no 3 nih SMART !! hensemm..hahaha

ok2..smbung balik..
lepas call abg..
sy call ayah pulak..
ayah pulak cakap ..

"ha? iye? Alhamdulillah.. ok2..mia nak apa?"
"mia nak MOTOR EGO!!"
"ok2..no problem..tahniah..nanti ayah balik keja...ayah bwak pi jalan-jalan"

Alhamdulillah...
memang ayah tunaikan..
ayah tunaikan..motor,lesen..semua...
bersyukur sgt dapat ayah macam nih..
kakak ngn abg2 sy semua jeloz sbb sy dapat apa yang saya nak..
haha..berlagak skit ngn dorg,..

"tu laaa....spe suh xkeluar dari perut mama last skli..hahah"

sy tgok kwn2 sy yang lain terus balik..
dh tak ingat kawan dah..hahah
happy punya pasal..
lupa kat sy..haha
xpe2,,

then sy dok kat tepi pagar sekolah tnggu abg..
skema siot! dok diam-diam...smbil snyum sorg2..
sy dh dpt bygkan MOTOR EGO sy tuh..haha
tak lama lepas tu..
abang ke-5 jemput yakni SHAHRIZ..
 dia terus pergi dekat sy..smbil usap kepala sy..
then amek result sy..utk di'usha'nya..
dia terus peluk sy dan kiss pipi sy..
pergh ! masa tu ase cam diri sy nih PUTERI babe!!
xpernh-pernah abg buat macam tu depan umum..haha..

sy naik je motor dengan abg..smbil peluk abg rapat-rapat..
yelah..tak pasal2..'te'terbang lah sy nih..
smbil peluk tuh sy senyum je sorg2..
hahah
macam org GILA wa cakap sma lu..

smpai je kat rumah..
sy terus dapatkan mama kat dapur dan terus peluk mama :)
mama pon blas pelukan sy..
then sy tnjuk result sy..
same as others..
mama tawarkan sy... :)
" mia nak apa?"
"hmm..mia nak laptop je ma...tu pon mia dah bersykur..mia xkan mintak lain"
"ok2..nanti suruh abang e-man cari kat low yatt laptop kay..tahniah.."
"hehehe..terima kasih ma..."

Alhamdulillah..smnggu lpas tu mama hadiahkan laptop brand 'acer'..
mse tu strt lah laman sosial..
dan bersosial lah jwpnyer..
hahaha
*jgn tiru yang ini...better gunakanlah sebaik mungkin k :)

kakak pulak...
balik je dari keja terus menjerit..

"miaaaaaaa....tahniah...adooii..habis duit aku gini..."
"haha..laa..mia tak mintak an..kakak yg tawarkan.. ingat. 1 A= RM50.."
"hahah..ingatlah.."

terus akk cium sy..
pergh ! mmg bhgia wa ckp sma lu babe !

tp alhamdulillah..
tak lama pastu akk tunaikan..
then..
mmg lah sy pi meronggeng lah pi PENANG..
mse tu pulak abang INTAN kahwen..
INTAN ajak sy dan fatimah skli join..
mama pun bg kebenaran..
pergilah sy bersiar-siar tnpa family disisi :)

dannnn.....
alhamdulillah..
semua orang tawarkan macam-macam...
ada yang tunaikan dan ada yang tak tunaikan..
smpai sy dh msuk tingkatan 6 nih..
masih tiada bayang-bayang dorg nk tunaikan,,haha
mls je sy nk sbut..haha
biarlah..eden tak kisah punyoo....

hmmm...
tp tu dlu..
tahun 2007..
dh hmpir 3 tahun sy tnggalkan nya..
dan memori tersebut masih terpahat di kepala otak sy..
yea..memori INDAH...
kejayaan yang boleh di banggakan oleh family sy..

tp sy berazam..
sy akan buat memori tersebut berulang kembali..
kali nih sy nk mintak ayah klo sy dpt pointer tinggi..
sy nk pi UMRAH.. :)
INSYAALLAH :)

doakan sy berjaya kay :)
sesungguhnya mulia orang tersebut jika mendoakan kejayaan org lain :)
hope u guys yang baca nih berjaya dlm apa jua bidang yang di ceburi..
amin ya rabbal al-amin.. :)
thnkz 4 reading...

4 comments:

tinggalkan pesan anda disini :)