geng maen pasir saya ! TQ :)

Tuesday, December 21, 2010

bawah dagu anda berlapis2 cam kek lapis? sy ade tips nye :)

haloo..
salam :)


sy bukan DR ROZMIEY...mahupun DR JISIM..
tetapi sy adalah MIA :)
hamboi..mentang2 boleh smbung dengan nama DR ROZMIEY menjadi ROZMIEA..
xpe2..
kira sy berbangga lah jugak ..
kan? 

ok2..mari kakak-kakak dan abe-abe..
sy selaku pakar MENGARUT mahu berikan tips-tips bgaimana tak nk orang cam dagu kita dh berlapis..
tp kalau orang dah cam dagu kita nih berlapis...
ckp kat die
"bialah...
kte punya badan..
suka hati kita lah kan?"
hahahah
*bleh pulak gitu..

ok ladies n abe2..
bermula sudahhhh...

1st : Cuba jangan membongkok atau tunduk ketika duduk, berdiri atau berjalan. Pastikan belakang tegak mendagu sentiasa.


xfaham?

kire macam korang dok bangge lah gak dpt result t'baek..

mcm mana reaksi korang bila duduk bangga?

haaa...macam gitu lah..

tp jgn RIAK sangat ! BERDOZE...hehehe



2nd :Jaga pemakanan supaya tidak berlebihan. Orang gemuk lebih mudah mendapat bawah dagu berlapis.


kire nye ni korang jgn makan kek lapis ar..

sama ada kek lapis SARAWAK atau semenanjung MALAYSIA..ngee

xdelah..

nih kire korang jgn makan mknn yang berkolestrol tinggi dengan berlemak ok :)



3rd : Urut bawah dagu menggunakan pergerakan dari bawah ke atas. Urutan boleh membantu mengetatkan otot & merangsang peredaran darah.




'merangsangkan' ?

hey ! choooiii...

jgn pkir yang bukan-bukan yea? haha

alooo..gurau lah..gurau pon xboleh ke? haha

ok2..pastikan korang urut dagu yea :)

jgn korang urut menda lain..

kang menda lain kurus..bawah dagu yang masih berlemak..

oh yea! kalau nk mujarab..

guna LOSYEN MUSTAJAB PATI HALIA..

pasti panas lg membakar bwah dagu korang..

lepas itu..berpeluh-peluh..

lepas itu...hilang sudah...haha

PERCAYA ker? buktikanlah sendiri :) haha

*jangan2..







4th :Lakukan senaman bawah dagu & leher bila2 ada waktu yg terluang. Waktu yg terbaik ialah pagi sebaik bangun dari tidur, malam ketika menonton tv atau ketika di pejabat..itu yang paling afdal lah..






kalau korang jenis yang tak puas hati..

baik korang urut bawah dagu tiap-tiap masa yang terluang..

nk cantik semua pasti boleh kan ? :)


tak tahu macam mana nk urut dagu?

meyh sini sy terangkan :)







1. Berdiri tegak dan lihat ke hadapan. Menggunakan belakang telapak tangan, lakukan pergerakan menyepak bergilir2 dgn tangan kiri & kanan di bawah dagu anda . Lakukan sebanyak 40 kali.(paling afdal)

2. Berdiri tegak dan lihat ke hadapan. Jelirkan lidah sepanjang yg boleh. Ulangi sebyk 10 kali. Pasti kita akan alami kesannya kerana otot di bahagian leher akan berasa tegang & ketat.

3. Menggunakan otot muka & leher, cuba angkat bahagian bawah bibir melewati bibir atas sejauh yg boleh. Ulangi sebanyak 10 kali.

mudah bukan?
adoooii...kacang lah cik SENAH ooii..
korang boleh buat kat mane korang suke..
bnda nih tak payah nk guna duit ke ape,masa pun tidaklah terbuang..
kalau korang dok bertenggek tgh tnggu BAS ke KTM ke..
buat senaman nih..
orang yang lalu depan anda pasti berkata 
"APE KE JADAHNYA anda BUAT BEGINI ? "
hahaha

SELAMAT MENCUBA :)

amek thumbs up dr pakcik nih ha..
free gift sbb korang dah baca entry saya yang tak senonoh nih :)
(:TERIMA KASIH :)



No comments:

Post a Comment

tinggalkan pesan anda disini :)